Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Županijska komora Split održala dvije radionice za poduzetnike, a danas će biti i treća, završna u Vrgorcu

Informiranost i upućenost u dostupna sredstva, mjere i usluge za olakšavanje i potporu poslovanja od iznimne su i ključne važnosti uvijek, a posebno u izazovnim poslovnim vremenima. Kako bi s poduzetnicima iz svih dijelova županije podijelili aktualne informacije i približili im mogućnosti koje su im na raspolaganju predstavnici HGK – Županijske komore Split održali su 29. ožujka dvije radionice za poduzetnike u Podbablju i Pločama, dok će treću održati danas u Vrgorcu.

”U ovim za gospodarstvo teškim vremenima, cilj nam je upoznati poduzetnike iz prve ruke s dostupnim potporama za očuvanje i razvoj poslovanja, kao i mogućnostima koje su im na raspolaganju putem Hrvatske gospodarske komore”, poručili su iz Županijske komore Split. Radionice su organizirane u suradnji s Poduzetničkim centrom Vrgorac, a u okviru projekta Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Na radionicama u Podbablju i Pločama sudionicima su predstavljene nacionalne i lokalne potpore gospodarstvenicima za očuvanje i razvoj poslovanja, od zajmova i kredita do bespovratnih sredstava, odnosno mjera. Također su upoznati s raznovrsnim aktivnostima i uslugama Hrvatske gospodarske komore, a posebno novom platformom Digitalna komora, kojom je HGK digitalizirala svoje te olakšala poslovanje svojih članica. Digitalna komora uključuje osam e-usluga (e-financiranje, e-javne ovlasti, e-članice, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocije, e-pokreni poslovanje, e-gospodarske informacije i e-edukacije), a u planu su i neke nove.

Upravo je pandemija do kraja osvijestila nužnost i važnost digitalizacije, koja je posebno značajna za udaljenija područja i otoke, jer omogućava povezanost kada ista nije fizički moguća i time nastavak poslovanja.

Poduzetnici su informirani i o znakovima kvalitete HGK, Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Ovi znakovi kupcima jamče da se radi o proizvodima i uslugama iznimne kvalitete pri čijoj su proizvodnji poštivani najviši standardi, a proizvodima i uslugama koji ih nose daju prepoznatljivost i omogućuju bolje pozicioniranje na tržištu. U Hrvatskoj je trenutno 181 tvrtka nositelj ovih znakova te je ukupno 309 dodijeljenih znakova. Širok je raspon proizvoda i usluga koji se mogu brendirati, pa tako u Splitsko-dalmatinskoj županiji ove prestižne znakove nose prehrambeni proizvodi (pršut, panceta, maslinovo ulje, vina), ali i trikotažni odjevni predmeti, namještaj, usluge poduke, smještaja i drugo.

Naglašen je aktualni projekt sudjelovanja domaćih proizvođača u obnovi nakon potresa pod nazivom Ugradimo hrvatsko te online-baza HGK domaćih tvrtki i proizvoda, Katalog hrvatskih proizvoda, ali i općepoznate tradicionalne akcije poput akcije Kupujmo hrvatsko.

Posebno su prezentirane aktivnosti Županijske komore Split te mogućnosti uključivanja poduzetnika i njihovo djelovanje putem 33 strukovna tijela pri splitskoj Komori, u rasponu od turizma, poljoprivrede, do prijevoza, industrije, trgovine i dr.

Radionice su održane uz pridržavanje epidemioloških mjera, a sa svim navedenim moći će se danas, 30.03. upoznati i poduzetnici iz Vrgorca, na trećoj i ujedno završnoj radionici, koja će se održati u Poduzetničkom centru Vrgorac, s početkom u 16 sati. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno