Srijeda, 4 listopada, 2023

Zrakoplovna kompanija nasljednica AlItalie trebala bi započeti s radom 15. listopada

Nakon višemjesečne borbe, početak nasljednice zrakoplovne tvrtke Alitalia sve je bliži. Rasprava s Europskom komisijom o uspostavi Italia Trasporto Aereo (Ita) zaključena je pozitivno, objavilo je talijansko Ministarstvo ekonomije i financija. Prema Ita-i, prvi avioni trebali bi poletjeti 15. listopada, a prodaja karata trebala bi započeti 15. kolovoza, prenosi Turizmoteka.hr.

“S Ita-om se stvara nova važna talijanska zrakoplovna kompanija sa značajnim razvojnim perspektivama koja se može natjecati na nacionalnom i međunarodnom tržištu”, rekao je talijanski ministar prometa Enrico Giovannini.
Ita je zapravo željela započeti na proljeće. Međutim, mjesecima je bilo nesuglasica s tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja EU-a u Bruxellesu.

Ita želi započeti letjeti sa 52 stroja . Njih sedam su zrakoplovi širokog trupa, a 45 zrakoplovi uskog trupa. Planirano je djelovanje s ukupno 78 aviona 2022. godine. Ove godine očekuje se da će do 2950 ljudi raditi u letačkim operacijama u Iti.

Do 2025. godine radna snaga trebala bi tada imati do 5700 zaposlenika. Iz svojih središta u Rimu i Milanu, nova zrakoplovna kompanija želi se usredotočiti na poslovne i čarter putnike. U početku će u ponudi biti 45 odredišta i 61 zrakoplovne linije , uključujući Frankfurt, Pariz, London, New York i Buenos Aires.

The form you have selected does not exist.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno