Subota, 25 ožujka, 2023

Zračne luke Frankfurta i Munchena uvode beskontaktnu, biometrijsku provjeru putnika.

Zrakoplovne kompanije grupacije Lufthansa (LHG), Lufthansa (osnivač Star Alliancea) i SWISS, bit će prve koje će koristiti Star Alliance Biometrics za odabrane letove počevši od studenoga, a u zračnim lukama u Frankfurtu i Münchenu već se ugrađuje posebna infrastruktura.

Naime, Star Alliance, najveći svjetski zrakoplovni savez, razvio je interoperabilnu platformu za biometrijsku identifikaciju koja će značajno poboljšati putničko iskustvo korisnike frequent flyer programa zrakoplovnih kompanija u članstvu Star Alliancea.

Sigurnosna provjera i ukrcaj

Članovi programa Lufthansina i SWISS-ova Miles & More Frequent Flyer programa koji se odluče za biometrijsku identifikaciju moći će beskontaktno proći kroz sigurnosnu provjeru i ukrcaj, što je važna mjera zdravstvene sigurnosti i higijene u doba virusa COVID-19.

U skladu s obvezom nošenja maski na terminalima zračnih luka, nije potrebno skidati masku za biometrijsku provjeru identiteta, jer se postupak identifikacije može provesti i za putnike koji nose maske.

Star Alliance Biometrics

Usluga Star Alliance Biometrics izgrađena je na softveru za upravljanje biometrijskom identifikacijom NEC I: Delight kompanije NEC Corporation, a usluga je besplatno dostupna korisnicima programa Miles & More koji su pristali tijekom putovanja podijeliti svoje biometrijske podatke s dionicima po njihovu izboru. Korisnici se trebaju prijaviti samo jednom, a zatim mogu višestruko koristiti svoje biometrijske podatke na biometrijskim kontaktnim točkama u bilo kojoj zračnoj luci koja sudjeluje u programu i to kada god putuju kompanijom u članstvu Star Alliancea i programa Star Alliance Biometrics.

Osim povećane zdravstvene sigurnosti, beskontaktna rješenja dodatno ubrzavaju i pojednostavljanju procese u zračnoj luci.

Iznimno smo ponosni što će Lufthansa kao osnivač biti prva zrakoplovna kompanija koja je implementirala rješenje Star Alliance Biometrics u oba čvorišta, u Frankfurtu i Münchenu, izjavio je Jeffrey Goh, izvršni direktor Star Alliancea te dodao:

Riječ je o rješenju usmjerenome na kupca, koje unapređuje našu vjerodostojnost u području inovacija, posebno u pogledu pokrivenosti više zrakoplovnih kompanija i zračnih luka. Rješenje nudi besprijekorno iskustvo za putnika, a ujedno je i ključno unapređenje koje odgovara na očekivanja korisnika vezana uz beskontaktno i zdravstveno pouzdanije iskustvo. Star Alliance Biometrics ključni je dio naše strategije da budemo digitalno najnapredniji svjetski zrakoplovni savez. 

Tema biometrije postat će sve važnija tijekom putovanja u budućnosti, smatra Christina Foerster, članica uprave za korisnike, informatiku i korporativna odgovornost te ističe kako su beskontaktni procesi velika prednost za zračne luke, osobito u vrijeme pandemije.

U Lufthansa grupaciji biometrijska će tehnologija i rješenja sve će više osiguravati pojednostavljene i učinkovitije procese u zračnim lukama, a time će značajno poboljšati iskustvo naših putnika. Vrlo sam zadovoljna što ćemo uz Star Alliance Biometrics korisnicima frequent flyer programa moći ponuditi pristup biometrijskim sigurnosnim kontrolnim točkama i ukrcaj putem prepoznavanja lica u našim čvorištima u Frankfurtu i Münchenu, i to od studenoga ove godine. To je za nas važna prekretnica” istaknula je Foerster.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno