Četvrtak, 2 veljače, 2023

Zračna luka dr. Franjo Tuđman covid – sigurna

Zagrebačka zračna luka certificirana kao covid-sigurna.

Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman uspješno je prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno-sigurnosnih mjera u uvjetima pandemije covida-19, dokazavši da pruža uvjete za sigurno putovanja, te je dobila certifikat Airport Health Accreditation za idućih 12 mjeseci, izvijestili su u petak iz MZLZ-a.

Napominjući kako su certificiranje prošli među prvim zračnim europskim lukama, iz tvrtke-koncesionara MZLZ-a (Međunarodna zračna luka Zagreb), ističu da je taj program razvilo Svjetsko vijeće zračnih luka-ACI World (Airports Council International).

U sklopu certificiranja provjeravani su uvjeti i organizacija za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines).

Program je izrađen i prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva-ICAO (Aviation Recovery Task Force Recommendations) i sukladno najboljim primjerima iz industrije, s ciljem utvrđivanja i dokazivanja da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja i da poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika, kažu iz MZLZ-a.

“Ponosni smo na to visoko postignuće u zahtjevnom procesu provjere upravljanja svim mjerama zaštite od covida-19 u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a certifikatom sigurne zračne luke u uvjetima pandemije koji smo dobili među prvim zračnim lukama u Europi dokazali smo predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je svakako preduvjet postupnog oporavka prometa u zračnoj luci”, poručio je predsjednik Uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedir.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno