Petak, 22 rujna, 2023

“Zlatna penkala” za najbolju medijsku objavu o Istri

U pandemijskoj 2020. godini Hrvatska se na europskom turističkom tržištu uspjela pozicionirati kao jedna od najsigurnijih destinacija, te je tijekom većeg dijela ljeta s pravom nosila epitet “šampiona turizma” na Mediteranu.

Značajan vjetar u jedra za zauzimanje takve pozicije stigao je našem turizmu iz specijaliziranih stranih medija i s interneta, i to kroz tekstove i sadržaje koji su milijune čitatelja informirali i zainteresirali za dolazak u Istru, prenosi Glas Istre.

Iz tog mnoštva kvalitetnih medijskih sadržaja u Hrvatskoj turističkoj zajednici odabrali su najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini, te će njihove autore, priznate i poznate inozemne novinare, blogere i influencere, nagraditi prigodnim priznanjima na ovogodišnjem 17. izdanju “Zlatne penkale”.

Projekt “Zlatna penkala” provodi se od 2005. godine s ciljem isticanja vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj i hrvatskom turizmu, a ovogodišnje izdanje manifestacije održat će se večeras u pulskom hotelu Park Plaza Histria.

Okupit će 15 predstavnika iz vodećih medijskih kuća Austrije, Belgije, Nizozemske, Češke, Slovačke, Italije, Poljske, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Slovenije kojima će se Grand Prix nagrade dodijeliti u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog ili online medija, za najbolju radijsku ili televizijsku reportažu te za najbolju objavu na blogu ili društvenim mrežama.

Prisjetimo se da je u proteklom razdoblju objavljeno posebno izdanje specijala Istra u jednom od najrelevantnijih turističkih vodiča Merian, a uslijedile su objave u Reisemagazinu ADAC, Alpe Adria magazinu, Der Feinschmeckeru, Meridianima, Lust auf Kroatien, te u mnogobrojnim televizijskim prilozima i internetskim objavama.

Mediji su izvještavali o odličnoj pripremljenosti Istre. Pisali su o putovanju bez rizika u Istru, o organizacijskoj infrastrukturi koja jako dobro funkcionira na razini privatnog i javnog sektora, o velikom broju punktova za testiranje, o procijepljenosti istarskih turističkih djelatnika, provjeravali dali se držimo propisanih pravila, da li smo odgovorni i disciplinirani, tražili mišljenje i potvrdu o svemu tome kod njihovih sunarodnjaka, turista, jer kad im i oni to sve potvrde, onda dileme nema.

Te objave su značajno utjecale na to da se Istra prikaže kao sigurna i poželjna destinacija, što uostalom potvrđuju i brojke najbrojnijih njemačkih gostiju, a nakon više od godine dana povratili smo i austrijske goste što nas jako veseli, kaže Ivošević zaključujući kako je samo u posljednjih mjesec dana vrijednost medijskih objava o Istri u stranim medijima premašila vrijednost milijun eura.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno