Srijeda, 29 ožujka, 2023

ŽK Split organizira Okrugli stol ”Važnost održivog turizma – certificiranje kao dodana vrijednost” u okviru sajma Adriatic Gastro Show

Županijska komora Split organizira okrugli stol pod nazivom Važnost održivog turizma – certificiranje kao dodana vrijednost, koji će se održati u četvrtak, 24. veljače s početkom u 12 sati u u splitskoj Spaladium Areni, u okviru sajma Adriatic Gastro Show (Prezentacijska).
Održivo, zeleno i odgovorno ključne su riječi u vremenu pred nama, a opredjeljenje za održivi i odgovorni turizam sve je manje pitanje izbora. To je ujedno i strateški smjer hrvatskog turizma te je u tijeku izrada nove desetogodišnje strategije razvoja održivog
turizma kojoj je cilj do 2030. pozicionirati Hrvatsku kao globalno konkurentnu destinaciju održivog turizma.

I ulaganja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) će dugoročno doprinijeti održivosti turizma jer će se financirati projekti koji doprinose zelenoj i digitalnoj tranziciji, kao i društvenoj održivosti turizma.
Primjenom načela održivog i odgovornog poslovanja poduzetnici osiguravaju napredak vlastitog poslovanja, rade na prepoznatljivosti i izdvajanju iz mase jednakih ili sličnih ponuda te, u konačnici, iskazuju odgovorno ponašanje prema zajednici.
Uz teme o načinima i alatima za nadogradnju kvalitete poslovanja na okruglom stolu će se predstaviti mogućnosti financiranja certificiranja u održivom turizmu kroz projekt European Tourism Going Green (ETGG) 2030, koji je upravo započeo i u kojem je HGK – ŽK Split partner.

Odabrani sudionici projekta besplatno će dobiti alate i usluge predviđene projektom, uključujući i proces certifikacije i mogućnost dobivanja certifikata o održivosti, za što je Hrvatskoj osiguran maksimalan iznos potpore od 7.272 eura po jednom poduzeću.
Na okrugli stol su pozvani predstavnici mjerodavnih institucija u turizmu.

Svi zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prijaviti putem online obrasca koji se nalazi u nastavku teksta OVDJE. Broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim preporukama, a prednost imaju predstavnici tvrtki koje plaćaju članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori. Za sve dodatne informacije kontakt osoba u ŽK Split je Nataša Bušić, telefon: 021/321-118, e-mail: nbusic@hgk.hr.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno