Nedjelja, 29 siječnja, 2023

ŽK Split 27. rujna organizira okrugli stol Radna snaga – preduvjet uspješne i kvalitetne sezone 2022.

Županijska komora Split organizira okrugli stol Radna snaga – preduvjet uspješne i kvalitetne sezone 2022., koji će se održati u ponedjeljak, 27. rujna, u 11 sati, u Županijskoj komori Split, Obala A. Trumbića 4.

Cilj je okruglog stola, koji se održava upravo na Svjetski dan turizma, već sada otvoriti raspravu o problemu radne snage u turizmu, sagledati različite aspekte i izazove vezano za ovu tematiku kako bi se na vrijeme krenulo s pronalaženjem rješenja koja će omogućiti uspješnu turističku sezonu 2022. 

Kvalificirana i kvalitetna radna snaga od presudne je važnosti u svim djelatnostima, a posebno je to vidljivo kod uslužnih djelatnosti poput turizma. Stoga je pitanje dostatne i stručne radne snage u turizmu, koje je pandemija samo na neko vrijeme maknula iz fokusa, pitanje koje zahtijeva sinergijsko djelovanje i adekvatna rješenja ako želimo imati uspješnu iduću i naredne turističke sezone.

U ljetnom periodu turizam je prema prihodu i broju zaposlenih druga najznačajnija djelatnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odmah iza trgovine te je, što je vrlo bitno, generator razvoja drugih djelatnosti. A dostatnost i kvaliteta radne snage u turizmu direktno i dugoročno utječe na naš turistički proizvod i rezultat.

Na okrugli stol su, uz predstavnike strukovnih grupacija HGK – Županijske komore Split koje su vezane za turizam, pozvani predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva unutarnjih poslova (Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca PU splitsko-dalmatinske u Splitu), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, agencija za zapošljavanje te ostali dionici u turizmu koji imaju iskustvo i potrebu zapošljavanja strane radne snage. 

Sudjelovanje za članice HGK je besplatno, a broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim preporukama.

Zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prijaviti putem obrasca u nastavku.

Za sve dodatne informacije u ŽK Split možete se obratiti Nataši Bušić (e-mail: nbusic@hgk.hr, telefon: 021/321-118).

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno