Utorak, 21 ožujka, 2023

Zelinska kestenijada po 23.put se održava ovaj vikend

Zelinska kestenijada – Uživajmo u prirodi, svježem zraku,kestenima te budimo odgovorni i veseli!

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Kladeščici, u nedjelju 11. listopada 2020. od 9:00 sati. Ovdje će se održati tradicionalna 23. zelinska kestenijada. Na Kladeščicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom.

Iskoristite vikend i posjetite Zelina, koju s pravom nazivaju ljepoticom Prigorja, smjestila se na i oko brežuljka, na kojem se ističe lijepa župna crkva sv. Ivana Krstitelja. Prvi pisani dokument u kojem se spominje Zelina iz XII. je stoljeća. Hrvatsko-ugarski kralj Bela III. 1185. je godine izdao ispravu kojom se zagrebačkim kanonicima potvrđuje pravo na posjed Zelinu. A 1200. godine već se spominje i crkva sv. Ivana Krstitelja na brijegu. Sveti Ivan Zelina slikovit je grad na jugoistočnim padinama Medvednice, uz dolinu rijeke Lonje, 37 kilometara sjeveroistočno od Zagreba. To je staro kulturno i gospodarsko središte Prigorja.

zelinska kestenijada


Zelinska kestenijada prilagođena epidemiološkim mjerama

Zbog postojećih mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, ovogodišnja kestenijada se neće moći održati na način na koji smo navikli. Morat ćemo ju prilagoditi važečim epidemiološkim mjerama. Shodno tome ove godine neće biti ponude kuhane hrane, organiziranih dolazaka pješice ili biciklom,druženje uz živu glazbu. Isto tako izostat će jesenske gljivarijade, natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića, sportske igre, natkrivenog šatora sa stolovima.
Družiti ćemo se uz nešto više fizičke distance, ali sa ništa manje veselja i dobre atmosfere ispred planinarske kuće „Kladeščica“.

zelinska kestenijada

Uživajte u prirodi, pečenim kestenima i dobrom piću

Pripremili smo pečene kestene, domaće kobasice te domaće zelinsko kraft pivo uz standardnu ponudu pića. Broj mjesta i stolova je ograničen. Pozivamo Vas da sa sobom ponesete svoje dekice, stolčiće i druge slične rekvizite, kako biste našli za sebe i svoje prijatelje idealno mjesto za opuštanje na prekrasnoj zelinskoj gori. Grad Sveti Ivan Zelina i ove godine daruje mjericom kestene sve koji prvi dođu pješice i sretnu našu volontere po putu.
Pozivamo Vas da se svi zajedno prilagodimo, očuvamo zdravlje i tradiciju te uživamo u 23.
zelinskoj kestenijadi.
Uživajmo u prirodi, svježem zraku, kestenima te budimo odgovorni i veseli!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno