Petak, 22 rujna, 2023

Zatvoreno svih 922 putnika broda. Cijeli kruzer u karanteni.

Zatvoreno osoblje i putnici kruzera Mein Schiff 6.

Zatvoreno je ono što je trebalo biti prvo u novoj eri krstarenja oko grčkih otoka nakon lockdowna, postalo je žrtvom stvarnosti putovanja u doba korone. Članovi posade pozitivni su na virus.

Nekoliko sati nakon što je kruzer Mein Schiff 6 isplovio iz luke Heraklion na Kreti u nedjelju navečer, opasnosti odmora na kruzeru tijekom pandemije, postale su očite.

– Rano u ponedjeljak dobili smo pozitivne rezultate ispitivanja za 12 članova posade iz vanjskog laboratorija – izjavila je turistička kompanija Tui.

Kao mjera predostrožnosti, dotične su osobe na brodu odmah izolirane.

Rezultati su se pojavili nakon što je provedeno 150 nasumičnih ispitivanja brodskog osoblja.

Svo zaraženo osoblje opisano je kao asimptomatsko. Podvrgnuti daljnjim testovima Covid-19 na brodu kasnije tijekom dana, šest je dobilo potpuno jasne nalaze, piše The Guardian.

Brod pod malteškom zastavom bio je na putu za Krf preko Pireja. Čim su postavljene dijagnoze, kapetan je zaustavio plovidbu i privezao plovilo na egejski otok Miloš. Čekali su tu dok mu vlasti u Ateni nisu naložile da krene ravno prema glavnom lučkom gradu.

Grčki mediji prenose da će svih 922 putnika broda biti zatvoreno u svojim kabinama za vrijeme putovanja.

Kompanija Tui, koji luksuznim brodom upravlja zajedno s američkom tvrtkom Royal Caribbean, poriče da su putnici bili uskraćeni u kretanju.

– Oni mogu koristiti brod na uobičajen način. Krstarenje će se nastaviti kako je planirano – rekla je glasnogovornica Tui, Sabine Lueke.

Očekuje se kako će tim stručnjaka za javno zdravstvo posjetiti kruzer kada u utorak stigne u luku Pirej. Dužnosnici su nagovijestili da se nitko neće smjeti iskrcati.

Pandemija koronavirusa u cijelom je svijetu gotovo u potpunosti zaustavila kružna putovanja stranih brodova. Pogotovo velikih kruzera, pa je tako bilo i u Hrvatskoj u čijem je moru u prvih sedam mjeseci ove godine bilo samo 16 takvih putovanja. To je 95,6% manje nego u isto vrijeme 2019.. To pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. 

Tih 16 kružnih putovanja po hrvatskom Jadranu ove godine u sedam mjeseci obavilo je sedam stranih brodova-kruzera. Time je njihov broj u hrvatskim morskim lukama u odnosu na isto vrijeme lani bio manji za gotovo 88%.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno