Petak, 22 rujna, 2023

Zaraza virusom u zrakoplovu iznosi 0,003 %!Nosite maske

Zaraza u zrakoplovu može se svesti na minimum.

Zaraza virusom COVID-19 prema američkom istraživanju moguća je samo ako se putnici ne pridržavaju propisanih mjera.

Opasnost od korona virusa u zrakoplovima svedena je na minimum. U prepunom zrakoplovu danas, mogućnost zaraze virusom iznosi 0,003 %. Time je zrakoplovna organizacija dala pozitivnu povratnu informaciju svima koji još uvijek razmišljaju putovati ili ne. Iako, ni to nije rješenje s obzirom na djelomične karantene i nove restrikcije glavnih europskih destinacija. Ovo su rezultati studije američkog Ministarstva obrane i pozitivna injekcija industriji avioprijevoznika u svakom slučaju.

U slučaju da samo jedna osoba zaražena u zrakoplovu, ovi rezultati imaju smisla. Nažalost, nema ‘’feedback’’ informacije što se dogodi u slučaju više zaraženih na jednom letu. 

Zaraza minimalna – maske obvezne

Ono što svakako može pomoći je obvezno nošenje maski. To se naročito odnosi na situaciju kada netko kašlje, čak i na susjednim sjedalima. Za putnika s maskom opasnost od plutajućih čestica COVID-19 u područje dišnih puteva je minimalna.

Isto tako, ne treba zanemariti ni činjenicu da će postojati osobe koje će se kretati po zrakoplovu. No, studija kaže da zahvaljujući brzoj cirkulaciji zraka unutar zrakoplova i silaznoj ventilacija oko 99,99% čestica unutar 6 minuta profiltrira se van kabine.

– Ovi podaci znače da nema gotovo nikakve šanse da u zrakoplovu Uniteda budete izloženi riziku od zaraze Covidom-19, čak i ako je vaš let pun – izjavio je direktor službe za korisnike Uniteda Toby Enqvist.

Obavljeno je 300 testova

Istraživanje je trajalo punih 6 mjeseci i unutar njega provelo se 300 testova. Ono je uključivalo 38 sati leta i 45 sati zemaljskog testiranja. Došlo se do spoznaja da bi putnik zrakoplova u njemu trebao provesti čak 54 sata sa zaraženom osobom da bi situacija postala rizična.

Istraživanje se temeljilo na raspršivanju čestica veličine novog korona virusa po čitavoj kabini. Kabina je bila naravno opremljena senzorima umjesto ljudima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno