Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Zajednička promocija kvarnerskih otoka kao odličan uvod u novu sezonu

U cilju što bolje pripreme za nadolazeću glavnu turističku sezonu, kvarnerski otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab povezali su se u zajedničku promociju snimanjem tv reportaže Kvarner Inseln u ukupnom trajanju od 22 minute.
Reportaža se snimala od 28. travnja 2021. do 6. svibnja 2021. godine., a prikazivat će se sredinom lipnja 2021. godine i to kroz minimalno 30 emitiranja putem mnogobrojnih kanala i tv postaja postižući višemilijunsku gledanost za njemačko govorno područje, a rezultat je suradnje s Blue Planet Berlin u koprodukciji s Pointers Travel iz Hrvatske.


Svaki će otok kroz petominutnu prezentaciju predstaviti svoju turističku ponudu i sve benefite destinacije tako glavni glumac, Oliver Hörner, vodi emisiju o destinaciji i njenim posebnostima, od kulture, prirode, aktivnosti, kulinarstva, i drugo.
Snimanje je započelo na otoku Krku gdje su imali prilike posjetiti turistička mjesta, kao i znamenita kulturna središta Jurandvor (Bašćanska ploča ) i Košljun, degustirati vrbničko vino, otočne specijalitete, isprobati ljekovito blato u uvali Soline, posjetiti spilju Biserujku, te šetnjom po otočnim pješačkim stazama i vožnjom e biciklima uživati u prekrasnim krčkim vidicima.


Na Cresu su obišli plažu Sveti Ivan u mjestu Lubenice koja je proglašena jednom od najljepših plaža na svijetu, Vransko jezero, eko centar Beli – oporavilište za bjeloglave supove te su kušali poznatu cresku janjetinu. Nisu zaobišli ni grad Cres, a ni mjestašce Valun, gdje su uživali u ribljim specijalitetima.


Prilog o Lošinju, otoku vitalnosti, kreće snimanjem prelaska mosta koji spaja otoke Cres i Lošinj, a nastavlja se kroz prikaz panoramskog pogleda s planine Osoršćice s koje se vide ostala manja mjesta na otoku te kvarnerski otoci. Od ostalih atrakcija i lokaliteta istaknuti su Muzej Apoksiomena, tematski vidikovac Providenca, Miomirisni otočni vrt te Lošinjski loger Nerezinac kojim je tv ekipa isplovila uz zalazak sunca. U Velom Lošinju su išli u potragu za dupinima/Dolphin Watching Tour te kušali riblje delicije netom ulovljene iz mora.


S Lošinja brodom odlaze do Raba gdje snimaju prepoznatljivu vizuru gradske jezgre, koju čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola. Obilaze poznate rapske pješčane plaže, rapske samostreličare i kušaju poznati kvarnerski škamp te hobotnicu ispod peke, ali i jedinstvenu Rabsku tortu, u čijem pripremanju su čak i sudjelovali.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno