Petak, 22 rujna, 2023

Zagrebački ugostitelji jedini u adventskim kućicama

Zagrebački ugostitelji traže da se samo oni smiju natjecati za kućice na Adventu.

PREDSJEDNIK Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom rekao je da se izašlo u susret njihovim zahtjevima, javlja N1.

“Gradonačelnik je uputio produženje mjera za sve obrtnike i ugostitelje da se oslobode plaćanja najma i javnih površina, oni koji unajmljuju prostor od grada, kao i smanjenje komunalne naknade 30%. Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća”, rekao je Marin Medak.

Traže da se samo oni smiju natjecati za kućice na Adventu

Istaknuo je da su tražili da se ukine porez na potrošnju, da se oslobode parkirna mjesta kraj lokala za drive-in ako gosti žele samo pokupiti hranu, postavljanje grijanja na terase da se vani može prodavati piće ili hrana zbog očuvanja radnih mjesta kao i određene stvari za organizaciju Adventa. 

Primjerice, da se samo ugostitelji mogu natjecati za kućice i da to ide u smislu 15 malih Adventa u gradu Zagrebu.

Advent će se u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina. Milan Bandić je podržao ugostitelje što se tiče posljednjih mjera Stožera.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno