Nedjelja, 24 rujna, 2023

Zagrebački Advent dio svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai

Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa Zagreb na lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai, donosi novu dimenziju u komunikaciji i promociji ovog najznačajnijeg turističkog proizvoda. Naime, igračke koje se u virtualnoj stvarnosti (AR) nalaze na 10 lokacija u centru Zagreba, sada se, uoči i za vrijeme Božićnog tjedna, koji se održava od 20. do 28. prosinca na EXPO-u, nalaze i na pet lokacija EXPO Dubai, kao i u samom Hrvatskom paviljonu. Posjetitelji mogu, tako, uz pomoć pametnih mobitela i aplikacije Equinox XR, potražiti prepoznatljive Virtualne igračke te ih ponijeti sa sobom i samostalno postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svijetu ili podijeliti na društvenim mrežama.

Osim igračaka, u večernjim satima, prikazuju se adventske svjetlosne projekcije na najfrekventnijim lokacijama EXPO-a, kao i promotivni film Adventa Zagreb.

Dodatno, u Hrvatskom paviljonu izložena je i haljina Bow zagrebačke dizajnerske kuće Krie Design koja je 2018. godine dobila poziv za nastup na Arab Fashion Weeku, kao jedini modni brend iz Hrvatske.

„Tehnologija proširene stvarnosti omogućila nam je da na EXPO-u, na interaktivan, ali i održiv način, predstavimo Advent Zagreb kao naš najznačajniji turistički proizvod. Naime, AR smisleno obogaćuje fizički prostor, bez ikakvih intervencija, što je u duhu slogana ove najveće svjetske izložbe „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“. Jednako tako i svjetlosne projekcije kojima promoviramo Advent, doprinose prezentaciji na održiv i odgovoran način, a to zaokružuje Krie Design čiji je cjelokupni koncept baziran na primjeni ekološki odgovornih materijala.“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Podsjećamo, svjetska izložba Expo 2020 u Dubaiju otvorena je 1. listopada 2021. i traje do 31. ožujka 2022., a očekuje se kako će ovo biti jedna od najposjećenijih svjetskih izložbi. Okupit će više od 25 milijuna posjetitelja iz više od 190 zemalja svijeta, što uključuje tržišta Afrike, Azije, Europe, Amerike, koji čine ukupno 3,2 milijarde potrošača.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno