Srijeda, 22 ožujka, 2023

Zagrebačka županija svojim poduzetnicima uplatit će bespovratnih 9,7 milijuna kuna do kraja prosinca

Zagrebačka županija u srijedu je najavila da će do kraja godine na račune 241 poduzetnika s područja županije biti uplaćeno 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava temeljem natječaja za poticanje razvoja poduzetništva, čime će se ukupan iznos potpora u 2020. popeti na rekordnih 13,7 milijuna kuna.

“Nakon što je za 597 poduzetnika isplaćeno četiri milijuna kuna tzv. covid potpora, do kraja ove godine na račune 241 poduzetnika s područja Zagrebačke županije sjest će ukupno 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava isplaćenih temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva. Tako će u 2020. godini Zagrebačka županija bespovratno dodijeliti rekordan iznos od 13,7 milijuna kuna”, navodi se u priopćenju.

Natječaj za poticanje poduzetništva namijenjen subjektima malog gospodarstva bio je otvoren od 10. do 30. rujna i na njega je pristiglo ukupno 475 zahtjeva, od kojih je uvjete natječaja ispunilo njih 341. Potpore su odobrene za ukupno 241 poduzetnika, i to 73 za proizvodne djelatnosti te 168 za neproizvodne djelatnosti, ističu iz Zagrebačke županije.

Podsjećaju da su se, prema natječaju, sredstva dodjeljivala za proizvodne djelatnosti, i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, a za neproizvodne djelatnosti za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Županija je svoj plan s početka 2020. godine u potpunosti promijenila i bespovratna sredstva za poduzetnike je povisila za 97 posto, na ukupno 13,7 milijuna kuna. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno