Nedjelja, 24 rujna, 2023

Zagrebačka zračna luka još jednom osvojila prestižnu titulu najbolje

Kroz redovito istraživanje kvalitete usluga koje provodi Međunarodno vijeće aerodroma (ACI), treću godinu zaredom putnici i korisnici usluga visokim su ocjenama nagradili Zračnu luku Franjo Tuđman. Prema ovom istraživanju zagrebačka zračna luka proglašena je najboljom u kategoriji zračnih luka veličine od dva do pet milijuna putnika godišnje (Best Airport in Europe by Size and Region) u 2020. godini.

Nagrada je ostvarena u najizazovnijoj i najtežoj godini za cjelokupno zrakoplovstvo. Zračne luke i zrakoplovne tvrtke u cijelom svijetu uzdrmane su zbog pandemije COVID-19, a osim toga Zračna luka Franjo Tuđman bila je suočena i sa kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. godini pogodili Zagreb i područje Banovine.

“Osobito smo sretni što su prepoznati i naši značajni napori kako bismo i u ovim zahtjevnim okolnostima osigurali najbolju moguću uslugu, prije svega vodeći računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti naših putnika, radnika, poslovnih partnera i korisnika naših usluga. Pred nama je skori početak ljetnog reda letenja, svi se nadamo postupnom oporavku prometa i nastavku uobičajenih poslovnih aktivnosti u kojima ćemo slijediti našu viziju da budemo vodeća, inovativna zračna luka u regiji s jakim fokusom na jačanje zadovoljstva korisnika i izvrsnost usluge i tako opravdati ove vrijedne nagrade”, izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Zračnoj luci Franjo Tuđman ovo je već četvrta međunarodna nagrada zaredom. Prvu, 2017. godine, dobila je kao zračna luka s najvećim unapređenjem u Europi (Most Improved Airport), a zatim su uslijedile tri nagrade za najbolju zračnu luku u Europi.

Inače Kvaliteta usluge aerodroma (ASQ) je vodeći svjetski program ocjenjivanja stupnja zadovoljstva putnika uslugama zračnih luka. Program na terenu tijekom cijele godine provode ASQ agenti, intervjuirajući putnike u zračnim lukama.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno