Subota, 10 lipnja, 2023

Zagrebačka sezona podbacila-gosti radije odlaze na obalu!

Zagreb je ovu sezonu zaobišlo više od 75 % gostiju u odnosu na 2019. godinu.

Naime, u kolovozu ove godine u Zagrebu je ostvareno samo 32% noćenja s obzirom na lanjsku sezonu, stoga se Zagreb za razliku od obale ne može pohvaliti uspješno odrađenom turističkom godinom. Hosteli u Zagrebu doživjeli su pad poslovanja prvo uzrokovan potresom a onda i krizom zbog epidemije COVID-19 virusa.

Svoja vrata mnogi od njih ove sezone nisu niti otvorili. Turisti su jednostavno odlučili otići na obalu, s većom mogućnošću distance i izolacije, te su se redom birale vile i kuće za odmor na osamljenim mjestima nego glavna urbana središta. 

Hoteli rade na 15% kapaciteta, a najviše je pogodilo poslovanje turističkih vodiča, za koje posla zapravo ni nema. Ne pristižu autobusi s istočnim turistima što je za zagrebačke vodiče u ovim mjesecima bio glavni izvor posla i prihoda.

Ista situacija dogodila se i kod ugostitelja – u samom centru Zagreba restorani i barovi rade s minimalnim kapacitetima, pogotovo jer su ostali i bez domaćih gostiju iz obližnjih institucija i ustanova koje ne rade, pa se pad direktno odrazio i na ugostitelje.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno