Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Zagreb ove zime ostaje bez direktne veze s Bečom

Linija za Beč iz Zagreba bit će privremeno ukinuta

Zagreb je prijašnjih godina bio odlično povezan s Bečom, brojio je više redovnih letova tjedno. No kako nam je potvrđeno od glasnogovornika ove kompanije, Austrian Airlines sredinom listopada privremeno će ukinuti liniju Beč – Zagreb.

Austrian Airlines je najveći austrijski zračni prijevoznik koji leti prema 130 odredišta i ima 360 letova dnevno. Korona je utjecala i na ovu aviokompaniju, te ona trpi velike financijske gubitke. Kako, bi umanjili gubitke uprava je odlučila ukinuti neke letove prema Europskim odredištima. Takva odluka utjecala je i na reduciranje letova prema Hrvatskoj. prema Beču.

Kompanija će svoj posljednji let prema Zagrebu obaviti u ponedjeljak, 16. listopada, dok su svi ostali letovi iza navedenog datuma otkazani.

Zagreb-Beč linija privremeno se vraća u vrijeme božićno-novogodišnjih praznika

Iznimno, kompanija planira prometovati na ovoj liniji u vrijeme božićno-novogodišnjih praznika (svega 10 letova) no isti će ovisiti o putničkoj potražnji. Od siječnja do početka ljetnog reda letenja (kraj ožujka sljedeće godine) Austrian neće prometovati na ovoj liniji. 

Zračna luka Zagreb ostala i bez Emiratesa i FlyDubaia

Nakon odlaska Emiratesa i FlyDubaia, ovo je još jedan udarac za zagrebačku zračnu luku. Austrian je dugogodišnji korisnik Zračne luke Zagreb i na ovoj je liniji u normalnim okolnostima prometovao više puta dnevno, i u ljetnom i u zimskom redu letenja.

Zagreb će tako nakon dugog niza godina ove zime biti bez direktne veze s Bečom!

Austrian Airlines nudi veću fleksibilnost u planiranju putovanja

Austrian Airlines mijenja strukturu cijene karte do kraja prosinca, nudeći putnicima još veću fleksibilnost u planiranju putovanja. Sve karte mogu se nekoliko puta rezervirati besplatno, bez obzira na rezerviranu cijenu. Već u proljeće putnici su dobili priliku da se zbog pandemije Corona preregistriraju jednom bez naknada za rezervaciju. Ova je uredba sada proširena. Primjenjuje se na nove rezervacije širom svijeta za kratke, srednje i duge letove. Ako izvorna klasa rezervacije više nije dostupna, na primjer zbog promjene datuma ili odredišta, mogu se primijeniti dodatni troškovi.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno