Subota, 25 ožujka, 2023

Zadnji dan rada splitskih ugostitelja idealan za pravu feštu

Ovaj petak po svemu sudeći bit će poprilično živahan i trebat će provesti ga na splitskim ulicama. Vrijeme je lijepo i gotovo pa proljetno, barem preko dana. Ništa ne pada i nitko ne tuče, nema velikog problema oko pronalaska parkinga, uvjeti za feštu su idealni. Makar će, eto, fešta biti oproštajnog karaktera i za ugostitelje će ovog puta zaista označiti ulazak u neizvjesnost.

Barem za onaj dio njih koji se ne rugaju sa svojim sugrađanima i ne zatvaraju vrata s prvim jesenskim kišama i odlaskom turista, nego se trude održati grad živim i u tih par nezgodnih zimskih mjeseci. I taman kad su u prosincu trebali dobiti barem malo kisika, eto ti novih Plenkovićevih mjera. Četiri tjedna i četiri vikenda bez prihoda, gostiju, zarade, bez ičega osim obaveza.

Gledali su predstavljanje mjera na televiziji, međusobno komentirali, pa proširili neformalnu ćakulu o sutrašnjoj dnevnoj zabavi na ulicama, ispred restorana i kafića. Jedni će dovesti muziku, drugi nešto skuhati, treći se riješiti zaliha vina i rakije, taman će se kod Prokurativa teatralno brijati brade i brkovi u sklopu ‘bradate aukcije’ i skupljanja love za borbu protiv raka.

Ukratko, miriše da će se svi zapiti u iščekivanju hoće li im država pružiti ruku spasa.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno