Petak, 22 rujna, 2023

Zadarsku županiju, nakon pandemijske stanke posjećuje sve više stranih turističkih agenata

Unatoč pandemiji korona virusa koja još traje, Turistička zajednica Zadarske županije je tijekom travnja i svibnja ipak nastavila s redovnim aktivnostima organizacije studijskih putovanja stranih novinara, blogera i agenata, a koje su u prošloj godini bile gotovo u potpunosti obustavljene zbog nemogućnosti putovanja.

Tako su blogeri Jana & Matt, češko-švedski par, koji promoviraju UNESCO svjetsku baštinu s ciljem popularizacije aktivnog, svjesnog, odgovornog i održivog turizma tijekom boravka u Hrvatskoj posjetili Zadar, a Turistička zajednica Zadarske županije im je u suradnji s TZ grada Zadra organizirala razgled grada u pratnji stručnog vodiča. Razgled je obavljen s posebnim naglaskom na zadarske gradske bedeme koji su od 2017. godine na UNESCO-voj listi. Misija ovih blogera je postati prve osobe koje su obišle sva mjesta na svijetu koja su pod zaštitom UNESCO-a, a dojmove sa svojih putovanja objavljuju na Instagramu @GuideVenturous i na web stranici www.GuideVenturous.com.

Na prijedlog Hrvatske turističke zajednice Turistička zajednica Zadarske županije će u razdoblju od 10. do 14. svibnja ugostiti njemačku blogericu Jil Eileen koja promovira putovanja kamperom.

U sklopu boravka u Zadarskoj županiji za blogericu je organizirano niz aktivnosti od raftinga na Zrmanji, penjanja u NP Paklenici, stand up paddlinga u Ninu i bicikliranja na Pagu do razgleda gradova Zadra, Nina i Paga u pratnji stručnog vodiča. Blogerica će odsjesti u Falkensteiner Premium Campingu Borik Zadar, a u okviru boravka u Zadarskoj županiji posjetit će još i Camping Village Šimuni.

Ranije je još tijekom travnja u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama Turistička zajednica Zadarske županije je za američke agente na studijskom putovanju po Hrvatskoj organizirala razgled grada Zadra u pratnji stručnog vodiča. Studijsko se putovanje organiziralo u suradnji s Turkish Airlinesom, a nazočilo mu je 8 američkih agenata Virtuoso grupacije koji su redom bili oduševljeni boravkom u Zadru.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno