Srijeda, 29 ožujka, 2023

Zadarska i dubrovačka zračna luka zajedno zabilježile preko 30 tisuća putnika

Zahvaljujući, prije svega, početku ljetnog reda letenja na samom kraju ožujka, zadarska je zračna luka zabilježila značajan porast putnika u ožujku u odnosu na prethodni mjesec iste godine. Naime, od prvog dana ljetnog reda letenja (27. ožujka) Ryanair je pokrenuo svoju sezonsku bazu u Zadru što je svakako utjecalo na ukupni broj putnika, a u prometu je bila i redovna linija između Pule i Zagreba nacionalnog avioprijevoznika.

Zadar je u ožujku prihvatio i otpremio ukupno 4.837 putnika, dok ih je prošle godine u istom mjesecu bilo svega 338! Brojke će, naravno, značajno rasti u sljedećim mjesecima kada će i drugi avioprijevoznici obnoviti promet prema zadarskoj zračnoj luci, a značajan broj linija bit će na raspolaganju već od kraja travnja, piše Croatian Aviation.

Dubrovnik je u ožujku imao čak 25.645 putnika, dok ih je u istom mjesecu prošle godine bilo svega 5.069. Brojni su se avioprijevoznici u posljednjem vikendu ožujka vratili u Dubrovnik, a u prometu su cijeli mjesec bile i domaće linije, kao i charter linije Freebirda.

U prva tri mjeseca ove godine Dubrovnik je zabilježio 44.207 putnika, dok ih je u istom razdoblju 2021. godine bilo 12.346. Valja podsjetiti kako je početkom prošle godine na snazi bio djelomični lockdown diljem Europe, brojne su linije bile u prekidu, a na samom početku ljetnog reda letenja obnovljen je tek manji broj međunarodnih linija prema Hrvatskoj, uključujući i Zračnu luku Dubrovnik.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno