Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Zadar Street Food Festival od 30.9. do 04.10.

Zadar organizira prvi street food festival. Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom. Grad Zadar ne zaostaje, što će pokazati i prvi Zadar street food festival kroz 5 dana održavanja. Uz epidemiošku situaciju koja diktira druženja na otvorenom, kraj ljeta idealno je vrijeme za festival. Svi naši građani, ali i gosti koji će se taj tjedan naći u Zadarskoj županiji, doživjet će jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Zadar Street Food: Vrhunski ugostitelji sudjelovat će u gastro događaju

Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru (Puntamika, Bamboo beach bar), uz glazbeni program DJ-a, gosti će uživati u jednostavnim , vrhunskim jelima koja će pripremati zadarski ugostitelji.

Zadrani i gosti tako će moći isprobati street food specijalitete koje će pripremati probrana ekipa. Redom iz Hedonista, OX meet & eat, Maguro restoran & sushi bar, DELIMARIS Fish & chips, Salsa Rossa, Burgers & more i PIK sa svojim Volim roštilj specijalitetima. Svaki posjetitelj naći će nešto za sebe, od vrhunskih burgera, ribljih i mesnih specijaliteta, posebne Pinsa pizza…

Meet the Meat – nice meating you!

Burger od čiste junetine je vladar ulične hrane, a na festivalu ćete ih jesti u svim mogućim i nemogućim kombinacijama; sa finim domaćim umacima, tartufima, pancetom, jajetom, orasima, camembert, brie i cheddar sirevima, pomidorom, rikolom i ostalim što nađemo u vrtu – sve svježe ubrano za festival. Doći će čak i u vege verziji, za koji nije nastradala nijedna kravica prilikom izrade. Burgere će ručno raditi zadarski najbolji specijalisti za meso iz OX meat&eat, roštiljat će se na PIK grill house, Hedonist donosi svoj New York burger, a Burgers&More predstavlja lokal patriotski Zadar burger s potpisom jednog od najboljih hrvatskih chefova i strogog suca Masterchefa i 3,2,1…kuhaj, Toma Gretića, osmišljen specijalno za ZSFF.

Slatko na festivalu

Uz hranu idealno se nadovezuje Staropramen pivo i Grif pivo. Organizatori su se pobrinuli i za ljubitelje slatkog. Za taj kutak bit će zadužena kavana Danica koja će u svojoj ponudi imati vrhunski talijanski sladoled. Isto tako Bamboo ice s velikim izborom palačinki.

More, zalazak sunca, “ulične” i cjenovno pristupačne varijante najdražih jela u izvedbi zadarskih ugostitelja. U svemu tome posjetitelji će uživati u vrhunskoj ponudi pića uz ekipu Cocktail & gin bara by Bamboo.

Festival će biti otvoren u srijedu i četvrtak od 16 do 23h, u petak od 16 do 24h, a u subotu i nedjelju od 11 do 24 sata.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno