Srijeda, 4 listopada, 2023

Zadar Region island adventure ime je brenda pod kojim će nastupati TZ zadarskog arhipelaga

Novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, potiče se udruživanje turističkih zajednica. Uz dodjelu financijskih sredstava iz, za tu svrhu osnovanog, Fonda za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćenih turističkih pristojbi, turističke zajednice imaju na raspolaganju projektno (sporazumno) ili formalno udruživanje.

Tako su se projektno udružile: TZO Sali, TZO Kali, TZO Preko, TZO Kukljica, TZO Tkon, TZO Pašman, TZM Ugljan, TZM Božava, TZM Silba, TZ Grada Zadra (za otočna mjesta; Brgulje, Ist, Mali Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava, Zapuntel), a koje će biti pod jednim prirodnim i logičnim brendom – zadarski arhipelag tj. Zadar Region island adventure.

Ciljevi ovog projektnog udruživanja su ujednačen i održiv razvoj i promidžba turizma otoka arhipelaga Zadarske županije, stvaranje unificiranog nautičkog proizvoda Zadarske županije, provođenje efektnijih zajedničkih promotivnih i marketinških aktivnosti, razvoj novih programa posebnih interes te razvoj ključnih i komplementarnih proizvoda. Prvenstveno je fokus na razvoj nautičkog turizma, na koji bi se nadovezali aktivni, gastro i kulturni turizam kao odlična dopuna zaokruženog turističkog proizvoda.

Među aktivnostima navodi se usmjeravanje inicijativa za poboljšanje prometne povezanosti putem hop-on, hop off brodova, izrada zajedničkih karata s točkama interesa – „Od sidrišta do vidikovca“, “Island cruise&bike rute” te „Otkrij domaće otočke proizvode“. Također, poseban fokus će biti i na suradnji s DMK agencijama koje nude otoke, upoznavanje s ponudama, predstavljanje gotovih itinerera, kao i udruženo planiranje sajamskih aktivnosti te zajednički nastupi na specijaliziranim sajmovima i prezentacijama u svrhu promocije zadarskih otoka kao jedinstvene organizirane cjeline vrijedne posjeta

Sourceuhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno