Utorak, 21 ožujka, 2023

Zabrana rada sportskih objekata na 14 dana u SD županiji, a i ugostitelji opet kukaju

Sportski centri, teretane i fitnes su unatoč velikom trudu i pridržavanja mjera zaštite zatvoreni idućih 14 dana. Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Split, objašnjava da se svako mjesto gdje se pojavi više od jednog slučaja zaraze tretira kao žarište.

Mnogo je nezadovoljnih takvim stavom. Sveučilišni profesor kineziologije, Dražen Čular zaključuje da sport i zdravlje uvijek izvuku deblji kraj jer nemaju jaki politički lobi dok vjerska okupljanja, ugostiteljska djelatnost, noćni klubovi i kafići imaju bolji tretman u ovoj krizi. 

Ali ipak se glas čuje i to iz udruge Glas poduzetnika koja traži podmirenje plaća djelatnika fitnes centara, te otpis doprinosa za razdoblje od 14 dana.

I ugostitelji se opet žale na novo normalno u restoranima. Kad sjede za svojim stolom s obitelji i prijateljima, onda naravno da ne moraju držati masku, ali čim se približe nekome s kim nisu u svakodnevnoj komunikaciji ili se susretnu s prijateljima u prolazu, trebaju stavit masku”, rekla je Karin. 

Predstavnica Ceha ugostitelja Grada Splita Jelena Tabak kaže da su mjere generalno jasne, no problem se javlja kad u zatvorenim prostorima treba nositi masku, a ugostiteljski objekt je objekt za konzumaciju jela i pića. “Sada je pitanje kako to, mora li imati masku cijelo vrijeme pa skinuti dok jede”

Lakše je ljeti kada svi mogu sjediti vani, ali sa zimom, kada više ne bude bilo terasa, znate kakvi su naši ljudi, ako budu morali nositi maske možda odluče da i ne dođu. Ugostiteljstvo podrazumijeva socijalnu interakciju, a ne distancu pa smo možda zato mi prvi na udaru mjera.

IZVOR: hr.n1info.com

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno