Utorak, 26 rujna, 2023

Za ulazak u Njemačku povećane mjere opreza do kraja mjeseca

Prepreke za odmor u inozemstvu sve su veće: svi koji se u Njemačku vraćaju iz rizične zemlje, tj. trenutno iz gotovo svih popularnih turističkih odredišta, moraju pokazati test korone pri ulasku od 11. siječnja. Savezni kancelar i premijeri saveznih država odlučili su to u utorak.

Odlukom će se trenutno važeće zaključavanje produljiti do kraja siječnja, a na snagu će stupiti dodatna ograničenja. Također traži da se odustane od putovanja u rizična područja bez opravdanog razloga, koja “apsolutno treba izbjegavati”. Odluka doslovno kaže:

“Za ulazak iz rizičnih područja u Njemačku, uz postojeću desetodnevnu karantensku obvezu, koja se može ranije prekinuti ako je negativan rezultat na test korone obavljen najranije petog dana karantene, pri ulasku treba uvesti dodatni dokaz o testiranju (strategija dva testa ). Obveza testiranja pri ulasku može se ispuniti testiranjem u roku od 48 sati prije dolaska ili testiranjem neposredno nakon ulaska. “
Sve to važi od 11. siječnja. Savezna vlada trebala bi donijeti posebna pravila o obvezi testiranja prije ulaska na područja s posebnim rizikom u kojima su, na primjer, mutacije koronavirusa česta ili posebno velika incidencija.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno