Subota, 1 travnja, 2023

Za Nijemce smo najgori. Zračna luka Franjo Tuđman proglašena najlošijom u konkurenciji europskih gradova

OMNIO, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb – Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi.

Od mogućih 100 bodova dobila je točno nula.

Nijemci su ocjenjivali zračne luke u 30 glavnih gradova Europe. Uspoređivali su aerodrome po više faktora: dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i razina stresa.

Između ostalog gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika u zračnoj luci te kako su one opremljene: imaju li tuševe, “tihe” prostorije, sobe za odmor i mjesta sa strujom za punjače. Još jedan od kriterija prema kojem je dana konačna ocjena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igrališta za djecu.

Najbolji aerodrom je u Madridu, slijede Rim i Amsterdam

Pobjednik je Međunarodna zračna luka Madrid u Španjolskoj zbog “širokog raspona trgovina i restorana, kao i dobre povezanosti zračne luke i centra grada”. Zračna luka Leonardo Da Vinci – Fiumicino u Rimu druga je po redu, dok aerodrom Schiphol u Amsterdamu zauzima treće mjesto.

Na četvrtom mjestu je Kopenhagen, peta je Moskva, zatim slijedi Helsinki, dok top 10 zatvaraju Heathrow u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i konačno, aerodrom Berlin-Brandenburg u njemačkoj prijestolnici.

Kako smo i napisali, Međunarodna zračna luka Zagreb – Franjo Tuđman najgora je od svih s točno nula bodova od mogućih 100. Druga najgora je zračna luka u crnogorskoj prijestolnici Podgorici, a treća najgora u glavnom gradu Armenije Erevanu. 

Pogledajte cijeli popis.

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno