Subota, 1 travnja, 2023

Za nekoliko dana u Veneciju će moći samo ograničen broj turista

TALIJANSKE vlasti najavile su da će uvesti ograničenja na dopušteni broj ljudi u Veneciji, u pokušaju da smanje masovni turizam u gradu.

Dosadašnji podaci pokazuju da je do sada oko 100.000 turista svaki dan moglo prošetati gradskim trgovima. No za nekoliko tjedana više se neće moći slobodno obilaziti grad.

Naime, putnici će moći posjetiti grad samo nakon što online rezerviraju svoju ulaznicu čija cijena iznosi 5 eura, a ulaznice će vrijediti samo jedan dan, s ciljem ograničavanja broja ulazaka, piše Index.

“Cilj je obeshrabriti jednodnevni turizam, hit-and-run turizam, dolazak i odlazak u istom danu, umor i stres za grad, a umjesto toga želimo poticati sporiji turizam”, objasnila je Simone Venturini, gradska pročelnica za turizam.

Pet stotina kamera pratit će protok posjetitelja, neprestano emitirajući slike s ulica u potrazi za zalutalim turistima, a policija će također moći utvrđivati ​​identitet osoba u stvarnom vremenu zahvaljujući podacima s mobitela.

“Ako podatke unesemo u zbirni anonimni obrazac, možemo vidjeti tko su ti ljudi: 977 stranaca, 800 Talijana, 135 stanovnika i 139 putnika na posao”, otkrila je Maria Teresa Maniero, zamjenica zapovjednika venecijanske policije, za euronews.

SourceIndex

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno