Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Za digitalne nomade Zagreb je peta najpoželjnija destinacija. Ispred se nalaze Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town

 Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade. Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town. Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a u istraživanju se pokušava dokučiti tko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetaka tisuća članova. Ova se stranica generira uživo s podacima izravno iz baze podataka, a istraživanje je dostupno na: https://nomadlist.com/digital-nomad-statistics .

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, gđa Martina Bienenfeld, ovom prilikom je izjavila: „Nakon uspješno održanog prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada krajem lipnja, pokrenuli smo projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu, piše Turizmoteka. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva. Do sada smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, Južne Afrike i Izraela, a do kraja godine ih očekujemo još dvoje. Naš grad je dobro pozicioniran u Europi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tijekom cijele godine, a ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija.“

Podsjećamo, Zagrebački tjedan digitalnih nomada, u organizaciji TZGZ, organizacije Saltwater Nomads, Udruge digitalnih nomada Hrvatske i portala Total Croatia News, u rujnu je osvojio čak dvije nagrade u sklopu konferencije Conventa Crossover koja se, posljednjih šest godina, održava u Sloveniji. Prvu nagradu osvojio je u kategoriji „Best Crossover Event“, koja se dodjeljuje događanjima koja odražavaju originalnost i odvažnost u svojoj ideji i konceptu, a namijenjena su kako poslovnoj publici, tako i široj javnosti.

Zagreb Digital Nomad Week dobio je i najveći broj bodova od žirija za održivost, osvojivši nagradu za najbolje događanje po pitanju održivosti s naglaskom na ekološka, ekonomska i društvena pitanja. Odabirom hibridnog formata i velikog broja virtualne publike smanjen je negativan utjecaj na okoliš, a osim toga, do lokacija događanja uživo sudionici su vrlo lako mogli doći javnim prijevozom ili pješice. Conventa Best Event Award godišnje su nagrade koje se dodjeljuju najboljim događanjima u regiji srednje i jugoistočne Europe.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno