Subota, 10 lipnja, 2023

WTTC traži hitni dijalog vlada u rješavanju krize uzrokovane pandemijom.

WTTC-Svjetsko vijeće za putovanja i turizam pozvalo je na otvaranje zračnih koridora među najvećim svjetskim gradovima i ekonomskim središtima te na programe testiranja na coronavirus na samim aerodromima. Cijela akcija i inicijativa tu je s ciljem nastavka poslovnih putovanja koji na godišnjoj razini u globalnom obujmu čine gotovo 272 milijarde američkih dolara. 

Revitalizacija i obnova međunarodnih putovanja direktno bi utjecala na aktiviranje na desetke tisuća ugašenih radnih mjesta u sektoru putovanja, prijevoza, hotelijerstva diljem svijeta.

WTTC upozorava ako vlade ne ukinu karantene na aerodromima, ista odluka imat će pogubni utjecaj na svjetsku ekonomiju te predlažu da se na samim aerodromima vrši test na virus u razmacima od nekoliko dana (koliko poslovna putovanja i traju). U tom slučaju bi se lakše identificirali zaraženi putnici te bi se postigao usklađeni međunarodni standard.

Trenutni kaos koji se odvija na svim frontama zračnog prometa uzrokuje gotovo nepopravljive štete u ekonomskom smislu i poteškoće za milijune ljudi diljem svijeta. Iza Velike Britanije kao četvrtog potrošača međunarodnih putovanja u svijetu, stoji Rusija iz koje je za međunarodna poslovna putovanja u 2019. potrošeno više od 8,6 milijarde dolara.

Sigurno je da je WTTC-u prioritet sigurnost i zdravlje putnika i korisnika, no svakako je neophodno utvrditi strategiju testiranja i praćenja sa boljom i otvorenijom suradnjom među vladama kako bi na globalnoj razini bio osiguran zajednički i usuglašeni pristup krizi, a što bi naravno direktno utjecalo na sigurnost putovanja i ekonomsku stabilnost.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno