World Trade Market u Londonu u virtualnom obliku. HTZ imat će 300 000 kuna troška

‘Sudjelovanjem želimo zadržati vidljivost Hrvatske kao sigurne, dobro pripremljene i kvalitetne destinacije’.

Jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova za poslovnu publiku, World Trade Market u Londonu, nakon 40 godina kontinuiranog fizičkog održavanja, ove godine bit će predstavljen publici u virtualnom obliku.

9. do 11. studenog

Održat će se u razdoblju od 9. do 11. studenog od 7 do 22 sata prema londonskom vremenu (GMT), kako bi se pokrile sve vremenske zone, i to kroz komunikaciju putem virtualnih platformi, konferencija, radionica i seminara. Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja redovito sudjeluje na sajmu u Londonu, ove godine se priključuje i virtualnom izdanju, što će ih koštati tek desetinu iznosa troška sajma da se održava fizički kao dosad.

“Sudjelovanjem na prvom virtualnom izdanju WTM-a želimo zadržati vidljivost Hrvatske kao sigurne, dobro pripremljene i kvalitetne turističke destinacije na svjetskoj turističkoj karti. Cilj nam je i zadržavanje poslovnih kontakata i odnosa s najvažnijim partnerima jer je riječ o jednom od najbitnijih svjetskih turističkih sajmova za poslovnu publiku, što potvrđuje i podatak o više od 50 različitih tematskih konferencija i događanja koje će se u virtualnom obliku održati u sklopu ovogodišnjeg WTM-a“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Troškovi HTZ-a za nastup na WTM Virtual sajmu su 300 tisuća kuna, dok trošak nastupa na WTM onsite sajmu iznosi tri milijuna kuna za 306 četvornih metara izložbenog prostora.

Nude i Premium paket

Dakle, WTM Virtual je 10 posto iznosa WTM-a onsite sajma. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, suizlagači koji će svoju vidljivost osigurati kroz virtualni štand HTZ-a su Adriatic Luxury Hotels, Udruženje malih i obiteljskih hotela (OMH), Croatia Airlines, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Turistička zajednica grada Zagreba, Maistra Hospitality Group, Valamar Riviera, Perfecta Travel, Plitvička jezera i Uniline DMC.

Top tema kojom će se na ovogodišnjem izdanju sajma baviti stručnjaci iz industrije je oporavak od pandemije koja je devastirala turistički sektor u cijelom svijetu.

Tijekom sastanka WTM Virtual platforma osigurat će mogućnost dijeljenja posjetnica, dokumentacije, kao i prezentacija te ostalog sadržaja potrebnog za što bolju uspješnost sastanka.

50 tematskih konferencija i događaja bit će održano online od 9. do 11. studenog na sajmu World Trade Market

Uz osnovni paket koji uključuje kreiranje izgleda i ponude virtualnog štanda, kao i kreiranje izgleda, a ujedno i promotivnih sadržaja dostupnih na WTM portalu, svim posjetiteljima sajma i svim posjetiteljima WTM web stranice, HTZ će svoju vidljivost pozicionirati dodatno putem Premium Deluxe paketa, koji uključuje istaknutu vidljivost na listi suizlagača, promociju putem društvenih mreža WTM-a (Facebook, Twitter, Instagram, You Tube) i bannera na web stranici WTM-a, kao i oglašavanja putem sponzorirane e-mail adrese posjetitelja.

Priroda, nautika i eno-gastro

Virtualno predstavljanje Hrvatske bit će dodatno popraćeno dijelovima jesenske promotivne kampanje “Discover The Colours of Croatia“ koja se trenutačno provodi na tržištu Velike Britanije i trajat će do sredine studenog. Time se posebno ističe naglasak na promociji turističkih proizvoda koji su u ovim tržišnim okolnostima i najtraženiji, a to su prirodne ljepote, kultura, nautika i eno-gastronomija, ističu u HTZ-u.

Ujedno, u suradnji s direktoricom predstavništva HTZ-a u Londonu Darijom Reić, dogovaraju se brojni virtualni sastanci sa našim najvažnijim partnerima na britanskom tržištu poput TUI UK, EasyJet, Ryanair.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!