Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

WineRi – International Eno-gastro Festival

WineRi Festival – 13. 11. – 14.11. 2020. Rijeka, Gat Karoline Riječke u Rijeci, od 13:00 do 20:00 sati

WineRi IV. Međunarodni eno – gastro festival. Jedini je eno – gastro festival ovakvog tipa u Gradu Rijeci.Ove godine festival se održava 13. i 14. studenog 2020. godine. Od 13:00 do 20:00 sati uz samo more, na lokaciji Gat Karoline Riječke, u ekskluzivnom 500m2 velikom šatoru. Na njemu će izlagati više od 70 proizvođača.

Već tri godine (od 2017. godine) ovaj eno – gastro festival na jednom mjestu okuplja respektabilan broj izlagača koji će turističkom tržištu ponuditi svoje proizvode.

WineRi – Vina, pršuti, maslinova ulja

Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade. Izlagači dolaze s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Festival svake godine posjeti između ostalih 50-tak akreditiranih novinara koji o festivalu i Rijeci pišu u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Isto tako 100-tinjak akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca, te oko 1000 posjetitelja.

U početku bijaše kap!

WineRi je tako postao razlog za dolazak i boravak u gradu Rijeci u periodu predsezone. To je podjednako pozitivno iskustvo za poslovne subjekte grada Rijeke kao i goste festivala. Oni u ovom mirnijem periodu mogu u potpunosti uživati u opuštenoj atmosferi grada bez velikih turističkih gužvi.

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn, a kotizacije za čašu 20,00 kn.

Rijeka – grad koji je 2020. proglašen Europskom prijestolnicom kulture

Direktor Staničić naglasio je važnost projekta Europske prijestolnice kulture: „Riječ je o tituli koja za Rijeku predstavlja izuzetnu priliku za dodatnim pozicioniranjem na europskoj turističkoj karti kao bogate i raznovrsne destinacije. HTZ će svakako dati svoj doprinos u promociji te očekujem odličnu suradnju sa županijskom i gradskom turističkom zajednicom. Ovo je prilika da se, osim Rijeke, pozitivno utječe i na prepoznatljivost cijele kvarnerske regije koja obiluje bogatom kulturnom baštinom. Sigurno je da će sve predviđene aktivnosti pozitivno utjecati i na pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije u cjelini.“

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno