Subota, 10 lipnja, 2023

Wine Vip Event Rijeka oduševio ugostitelje i hotelijere

Wine Vip Event RIJEKA  privukao mnogobrojne ugostitelje na druženje i edukaciju 

U Rijeci 15.10.2020. na brodu – botelu MARINA održan je iznimno lijep događaj – Wine Vip Event RIJEKA. Okupio je mnogobrojne ugostitelje Kvarnera, Istre ali i šire. Unatoč jakoj kiši i lošem vremenu pred početak, na brod su pristizali mnogobrojni uzvanici a koji su znali da će moći uživati u vrlo ugodnom eventu i ambijentu botela Marina. 

Lokalni vrhunski vinari

Znali su da su tu za njih vrhunski domaći lokalni vinari: Gospoja, Šipun, Ivan i Anton Katunar, Frajona, Pavlomir, zatim iz susjedne nam Istre Prelac, Matić, Ferenac Giulio, Geržinić, Ritoša, Sosich. Vinakoper iz Slovenije, Atrox distributer iz Zadra. Zatim uživanje u raznim delicijama i sirevima PIK VRBOVEC, Sirane Frankulin s Grobnika, OPG Magriž Mrakovčić sa Krka, MIH sirana sa Paga, Vesna Loborika sireva iz Istre. Divne rakije Đanić, bakalar ALDEN iz Istre, izvrsna kava Essse caffe. Odlično je bilo i na prezentaciji Lopar International cigares. Gosti su uživali u maslinovom ulju Agroprodukta i u društvu ostalih, nama vrlo važnih partnera – TISKARA SUŠAK, JANA, Stiluetta.

Neke od tema bile su:

  • Autohtona sorta Žlahtina i njena zastupljenost u ugostiteljskoj ponudi Kvarnera
  • Sir i Vino u modernoj gastronomiji
  • Kako sastaviti koktel listu i
  • U čemu je tajna čarolije cigara Lopar International?

Tim govornika i someliera predvodio je Filip Savić, Jure Andrijašević i Marko Škarica a tim kuhara je Dragan Jovanović, Luka Dančulović, Gabrijel Križanac, Darjan Urdih i Vehid Šaldić.

I ove godine  posebni gosti su bili studenti gastronomije Visoke škole ASPIRA iz Zagreba. 

Cilj organizatora promocija lokalnih proizvođača

Glavni cilj organizatora bila je promocija lokalnih proizvođača. Isto tako i ukazivanje na važnost autohtone sorte Žlahtina za ugostitelje Kvarnera i Primorsko goranske županije. Cilj je i educirati, ali i podizati kvalitetu ponude i usluge. Naravno, naglasak organizatora je uvijek i na međusobnoj suradnji i povezivanju. A u ovo vrijeme vrlo važno nam je svima biti „emocionalno, duševno i u glavi pozitivan”. Ovim događajem organizatori su htjeli poslati poruku pozitivne potpore ugostiteljima i pomoći u oživljavanju našeg turizma i ugostiteljstva.

Ciljeve i energiju organizatora prepoznali su i pružili potporu i važno partnerstvo u prvom redu TZ Rijeke i Grad Rijeka. Isto tako Primorsko -goranska županija i TZ Kvarnera, TZ otoka Krka i HGK ŽK Rijeka. Potporu su dobili i od Ministarstva turizma, Ministarstvo poljoprivrede i HTZ.

Festival druženja i edukacije

Wine Vip Event je opravdao i svoj drugi naziv. A to je da se radi o festivalu druženja, edukacija novih znanja i poslovnog povezivanja. Preostaje nam svima da uživamo u fotografijama tog festivala.

Interes je bio vrlo velik, teme iznimno kvalitetne a gosti uzvanici zadovoljni. Mogli su uživati u edukacijama, radionicama, druženju…..i fenomenalnoj degustacijskoj večeri sljubljivanja hrane i vina.
Pridržavali smo se maksimalno svih propisanih mjera.

Ove lijepe fotografije djelo su našeg partnera Stiluetta – Ivor Mažar. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno