Petak, 22 rujna, 2023

Windrose Airlines i Croatian Aviation poklanjaju dvije povratne avio karte!

U suradnji s Windrose Airlinesom, ukrajinskom aviokompanijom koja od početka listopada ove godine prometuje direktno između Kijeva i Zagreba, Croatian Aviation poklanja dvije povratne aviokarte na liniji Zagreb – Kijev – Zagreb!

Kijev je grad s otprilike tri milijuna stanovnika, grad koji je nakon nekoliko turbulentnih godina ponovno miran i siguran i vjerujemo da će naši dobitnici uživati u otkrivanju prijestolnice Ukrajine.

Kijev nudi bogat sadržaj, poznat je po velikom broju crkvi od kojih je najpoznatija katedrala svete Sofije iz 11. stoljeća, tu je i poznati manastir svetog Mihovila, potpuno obnovljen na pragu novog milenija. Stari dio grada je posebno zanimljiv, obiluje šarenim kućama, kamenim ulicama i trgovima, radi se o dijelu grada koji je izgrađen još u 9. stoljeću.

Zanimljivosti Kijeva

Za putnika iz Hrvatske Kijev će zapravo biti iznimno povoljan. Za primjer, taksi će vas iz zračne luke do centra grada (30 kilometara) koštati otprilike 7 eura, no tu je opcija i shuttle autobusa, podzemne željeznice i tramvaj. Kad već spominjemo podzemnu željeznicu, valja napomenuti da je postaja Arsenalna najdublja stanica metroa na svijetu (nalazi se na 105,5 metara ispod zemlje!), dok se stanica Zoloti Vorota smatra jednom od najljepših. Grad obiluje muzejima, a ulaznice se kreću već od 15 kuna!

https://turizam24.com/tui-pokrenuo-projekt-ljetnog-odmora-2021-u-160-hotela-uz-fiksne-i-povoljne-cijene

Ono što nama zvuči posebno zanimljivo, a vjerujemo da ćemo iduće godine i mi posjetiti Kijev, jest činjenica da se na otprilike sat i pol vožnje od glavnog grada Ukrajine nalazi “grad duhova” – mjesto koje je prije nešto više od 30 godina zadesila nuklearna katastrofa – Černobil.

Ako se odlučite na posjet Černobilu i Pripjatu, moguće je online bukirati jednodnevni posjet s polaskom iz Kijeva, cijene cijele ture variraju, ovisno o datumu rezervacije i samog polaska.

Da bi sudjelovali u nagradnom natječaju potrebno je posjetiti Croatian Aviation!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno