Utorak, 26 rujna, 2023

Washington Post objavio 7 zemalja u koje Amerikanci smiju putovati. Hrvatska među odabranima

SEDAM europskih država otvoreno je za turističke posjete Amerikanaca, a među njima je i Hrvatska. 

Na popisu zemalja za koje Washington Post navodi da u njih američki državljani u ovom trenutku mogu putovati su Grčka, Island, Crna Gora, Srbija, Cipar, Gruzija i Hrvatska.

Za ulazak u Hrvatsku američki turisti moraju pokazati negativan test na covid ne stariji od 48 sati, dokaz o dovršenom cijepljenju ili da su preboljeli covid te dokaz o plaćenom smještaju u hotelu, apartmanu ili kampu. Iz američke ambasade kažu kako rezervacija smještaja nije dovoljna i potreban je dokaz o plaćanju, piše index.hr.

Posjetitelji mogu platiti test i podvrgnuti mu se po dolasku, ali moraju biti u samoizolaciji do dolaska rezultata. Sličan je režim i u ostalih šest zemalja otvorenih za prekooceanske turiste, piše Washington Post.

Navodi se i kako je većina Europe zbog covida i dalje zatvorena za američke turiste ili je pak planiranje putovanja otežano, a Amerikanci prije ukrcavanja u avion moraju pokazati negativan nalaz testiranja ne stariji od tri dana. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno