Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Vrhunska priča vrhunskih vina! Suradnja Winebox Split i Podrumi Kolar na dobrom putu

WINEBOX SPLIT

Ovdje se uvijek možete obratiti za savjet našim djelatnicima u svezi kupnje vina, sljubljivanja hrane i vina ili možete odabrati termin jedne od naših vinskih radionica ili vinskih škola. Trenutno u Winebox-u traje akcija: za kupljene bilo koje 3 butelje vina kupci dobivaju 1 butelju gratis po našem izboru.

U neobičnom prostoru u Papandopulovoj ulici u Splitu oduševljava ponudom gotovo 800 etiketa vina s naglaskom na autohtone dalmatinske sorte, kao i program inozemnih vina i žestokih alkoholnih pića, u suradnji s Whybeef i vrhunskom ponudom mesa iz Argentine, Brazila i Urugvaja. WineBox je više od vinoteke;
ovdje ćete dobiti savjet u svezi kupnje a možete odabrati i termin jedne od njihovih vinskih radionica ili vinskih škola.

PODRUMI KOLAR

Vinarija smještena u srcu Branje, u malom mjestu Suza. Atraktivnu vinariju vode dvije sestre Sibila i Kinga Kolar.
Srž vinarije jest proizvodnja vina visoke kvalitete. Vina su u genima ove obitelji još od pamtivijeka, te su danas okićena brojnim nagradama domaćih i inozemnih natjecanja. Proizvedeno se vino čuva u specijalnim podrumima koje su iskopali naši davni preci u strmom zidu lesa na grebenima južne Baranje još prije više stotina godina. Vino odnjegovano u obiteljskom podrumu Kolarovih, u podnožju Baranjske planine. Strasno ga je voljelo sunce, a oplemenili su ga vrijedni ljudi. I spremno je pričati priču o tom savezu sunca i čovjeka.

Neka od vrhunskih vina našla su se na našem popisu omiljenih

Rose 0.75 2019 – polusuho vino, alk.13 %, vinogorje Baranja. Najbolje ocijenjeni rose na Sajmu Gast 2020 godine od strane WOW (Women of wine). Stvoren od 2 sorte grožđa: frankovka i cabernet sauvignon. Fine arome maline prošarane sa mirisom i okusom divlje jagode sa tijelom koje daje cabernet sauvignon. Vino za istinske vinoljupce.

Sauvignon 0.75 2019 – suho vino, alk.12,5 %, vinogorje Baranja. Trendi bijelo vino sa tropskim mirisima i karakterističnim mirisima cvjetne livade. Iznimno svježe vino sa harmonijom voćnih i cvjetnih okusa. 

Pinot bijeli 0.75 2017 – suho vino, alk.14 %, vinogorje Baranja. Svježe, lagano i elegantno vino fino izbalansiranih kiselina sa aromom jabuke i breskve.

Graševina 0.75 2017 –polusuho vino, alk.13,2 %, vinogorje Baranja. Najrasprostranjenija hrvatska sorta, iznimne voćnosti sa okusom ananasa i badema te osvježavajućim završetkom. 

Pinot crni 0.75 2015 – suho vino, alk.12,6 %, vinogorje Baranja. Jedna od najpoznatijih svjetskih sorti koja odlične rezultate daje u Baranji. Vino laganog tijela te arome crnog bobičastog voća.

Graševina Personal Collection 0.75 2017 – slatko vino, alk.11,5 %, vinogorje Baranja. Iznimno vino sa zrelim aromama jabuke i bijelog bobičastog voća koje je najbolje poslužiti uz desert. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno