Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Vlakovi Regiojet prevezli više od 60.000 putnika

Vlakovi Regiojet prevezli više od 60.000 putnika između Hrvatske i Češke

Ovo je zadnji tjedan vožnje ljetne željezničke linije RegioJeta iz Praga, Brna i Bratislave do hrvatske Rijeke. U subotu, 26. rujna, posljednji vlakovi RegioJeta do Bratislave, Brna i Praga kreće s riječkog željezničkog kolodvora. S tom linijom će biti završena prva sezona izravne željezničke linije iz Češke i Slovačke do hrvatske obale.

Ukupno su vlakovi zajedno prevezli više od 60.000 putnika u oba smjera. Njihova je vožnja postala simbol ovogodišnje ljetne sezone, obilježene mjerama protiv širenja globalne pandemije korona virusa. Sve linije vozile su po planu, u srpnju i kolovozu vozili su svaki dan, a u rujnu tri puta tjedno. Prosječna popunjenost vlaka bila je viša od 90%, s kapacitetom od gotovo 600 putnika po liniji.

Za samo šest tjedana organizirana je linija na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Ljubljana – Rijeka

Ovi je ujedno postala najuspješnija nova ruta RegioJeta koja je tijekom svoje rute prolazila kroz pet zemalja. Zahvaljujući uskoj suradnji s prijevoznicima HŽ i SŽ, suradnji s veleposlanstvima Hrvatske i Slovenije u Pragu te s HTZ om, vožnja vlaka na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Ljubljana – Rijeka i natrag pripremljena je za šest tjedana.

Većina linija iz Praga prema Rijeci bila je kompletno rasprodana, a oko polovine putnika koristilo je povezujuće autobuse u Rijeci. Vlakovi su putnike prevozili do tridesetak najpopularnijih odmorišnih odredišta na jadranskoj obali, od Makarske do Istre. Vladao je velik interes za paket aranžmane s dva noćenja i polupansionom po posebno niskoj cijeni, uključujući prijevoz i sve usluge, a kojih je RegioJet prodao oko tisuću.

Većina putnika putovala je iz Češke, dok je približno 10 posto karata prodano je u Slovačkoj. Putnici su mogli birati između nekoliko vrsta vagona: spavaći za pojedince i za grupe, vagone bez buke, vagone sa sjedištima itd. Kao dodatnu uslugu putnici su mogli naručiti i prijevoz vlastitih bicikala.

Zbog velikog interesa za putovanja vlakovima RegioJeta u Hrvatsku, ova je kompanija već počela pripremati željezničku liniju za sljedeću godinu. Za sada se računa da će prometovanje početi od svibnja 2021. godine.

Sourcehtz.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno