Nedjelja, 24 rujna, 2023

Virus putuje automobilom

Virus putuje automobilom – austrijski i njemački mediji raspisali su se o hrvatskoj kao crvenoj zoni koja im šalje virus preko njihovih građana koji se, nakon njihovih restrikcija, panično vraćaju kući – automobilom. 

Sebastian Kurz je izjavio da virus u Austriju dolazi automobilom, sugerirajući kako je to zbog povratnika iz Hrvatske. Austrijski novinar Felix Haselsteiner je u svojoj kolumni stoga kazao kako austrijski premijer poriče stvarnost po kojoj je virus u Austriji još od ožujka i nema namjeru otići

Kako prenosi Novi list, austrijsku novinar Haselsteiner kritizirao je Sebastiana Kurza da ne želi realno sagledati stanje u Austriji koja se s ovim virusom bori kao i ostatak svijeta te je stavljanje naglaska na Hrvatsku kao ‘’dežurnog krivca’’ potpuno neopravdano. Naročito ističe kako je Hrvatska nepravedno optužena kao party destinacija za austrijske građane, kada znamo da većim dijelom austrijanci dolaze u Hrvatsku radi kampiranja.

Nepridržavanje mjera i rast broja zaraženih COVID-19 dovelo je do reakcija zemalja iz kojih dolazi velik broj turista, a posebno su Austrija i Slovenija Hrvatsku stavile na crvenu listu.Sve skupa rezultiralo je velikim povratkom turista kućama preko noći, gužvama na granici, nesnalaženjima i nažalost stigmom koju Hrvatska sada mora prebroditi.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno