Srijeda, 29 ožujka, 2023

Virtualni sastanci utjecat će na smanjenje poslovnih putovanja u budućnosti

Konzultanti Rolanda Bergera očekuju znatno manje putovanja u sljedećih nekoliko godina.
Oporavak se može očekivati u narednim godinama, koji će u Kini i SAD-u započeti 2022., a prema anketi potrošača s 7000 intervjua u Kini, SAD-u i Europi. Za Europu se, međutim, očekuje da će se potražnja za putovanjima na veće udaljenosti stabilizirati do 2025./2026.; za poslovna putovanja ne prije 2030.


“Potražnja za dugim putovanjima je malo sporija u nekim regijama i sektorima, ali sveukupno će se u narednim godinama vratiti na razinu prije krize”, objašnjava Jan-Philipp Hasenberg, partner u Roland Bergeru. “Međutim, potražnja će biti drugačija. Putovanja vlakom su popularnija među potrošačima koji su ekološki svjesniji kada putuju zračnim putem, a poslovni putnici će biti na cesti rjeđe, ali dulje.”

Istraživanje jasno pokazuje da se nakon ukidanja svih ograničenja povezanih s covidom u budućnosti mogu očekivati oko 20 posto manje putovanja – privatno kao i poslovno. S druge strane, potražnja, posebno za poslovnim putovanjima, bit će znatno ispod vrijednosti prije korone s minus 24 posto u Europi i SAD-u te minus 21 posto u Kini, piše Turizmoteka.

Prijelaz na virtualne sastanke doveo je do pada spremnosti na putovanja među poslovnim putnicima. To je posebno izraženo u Europi (44%) i SAD-u (40%).
“Učesnici industrije moraju pogledati nove segmente kupaca, preispitati svoje poslovne modele i učiniti održivost sastavnim dijelom svoje korporativne strategije”, zaključuje Hasenberg

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno