Petak, 3 veljače, 2023

Virtualna eno – gastronomska prezentacija za francuske medije

Jučer je u organizaciji Predstavništva HTZ-a Pariz i Turističke zajednice grada Dubrovnika održana virtualna, eno-gastronomska prezentacija, na kojoj je nazočilo tridesetak predstavnika francuskih medija, influencera i turističkih novinara specijaliziranih za putovanja i gastronomiju.

Cilj ove interaktivne prezentacije bio je predstaviti turističku ponudu Dubrovnika kroz eno – gastronomsku ponudu, prenosi Turizmoteka.hr.

Uživo javljanje iz Dubrovnika u Pariz prenosilo se iz Lazareta, a započelo je pozdravnim govorom direktorice predstavništva HTZ-a Pariz, Daniele Mihalić Đurica.

Voditeljica izravnog prijenosa iz Dubrovnika u Pariz bila je vodička Lidija Begić, koja je u konavoskoj nošnji, na tečnom francuskom jeziku, sudionike prezentacije upoznala s dubrovačkom baštinom, značenjem Folklornog ansambla Linđo, najstarijoj dubrovačkoj karanteni te bogatom poviješću Dubrovnika.

U okviru prezentacije, u kuhinji Udruge Deša, dubrovačka slastičarka Lucija Tomašić Šarić predstavila je pripremu Torte od rogača. Svi francuski novinari su unaprijed, od Turističke zajednice grada Dubrovnika i HTZ-a Pariz, na kućne adrese, uz paket sa namirnicama dobili i recept za pripremu Torte od rogača, koju su na virtualnoj radionici s Lucijom Tomašić Šarić mogli naučiti i pripremiti.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić svim francuskim sudionicima predstavila je turističku ponudu Dubrovnika, najvažnije atrakcije u Gradu i okolici te najvažnija događanja tijekom godine. Istaknula je da je Dubrovnik sigurna destinacija te se osvrnula na dubrovačku dugu tradiciju u borbi s epidemijama, kao i najstariju karantenu.

Direktorica Predstavništva, Daniela Mihalić Đurica, u svojoj je prezentaciji upoznala nazočne novinare s bogatom turističkom ponudom cijele Hrvatske s posebnim naglaskom na potencijale u gastro – enološkoj ponudi te o novostima, sigurnosnim mjerama, projektu Safe stay Croatia, aktualnoj situaciji u Hrvatskoj te očekivanjima i predviđanjima za predstojeću sezonu.

Izravni prijenos se nastavio klapskom pjesmom uživo Klape Folklornog ansambla Linđo, te kratkom prezentacijom hrvatske enološke scene i odabranih hrvatskih vina francuske sommelierke Barbare Bačić, promotorice hrvatskih vina u Francuskoj, s naglaskom na vinorodnu regiju Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovakva interaktivna, virtualna eno – gastronomska prezentacija izazvala je oduševljenje francuskih novinara.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno