Utorak, 26 rujna, 2023

Vinska tura Istra, super vikend za samo 1190 kn

Vinska tura u Hrvatskoj

Da bi odali počast našoj najboljoj kapljici i pritom uživali kako samo Dioniz zna sastavili smo našu vinsku kompoziciju – Vinska Hrvatska/Vinska tura odnosno kako mi volimo reći – “Upoznajmo svoju zemlju kroz čašu vina” ili iz vinske perspektive, kako vam drago. Kao i nekada u staroj Grčkoj na dionzijskim svečanostima koje su se održavale od berbe u rujnu i listopadu do travnja sljedeće godine i mi ćemo se kretati našim vinskim regijama na toj lenti vremena.

Istra

Istra – zemlja s toliko prirodnih raznolikosti da se na malom prostoru nađe i goranska klima i pustinja i rijeke. Zemlja okruženu morem i brijunskim biserima. Zemlja je to boškarina, tartufa, od rimskih vremena priznatog maslinovog ulja i vina. Ooo da, vina. S tri vrste tla Istra ima savršene preduvjete da rađa najraznovrsnije vino, a upravo zbog toga smo došli. Istra ima autohtone sorte vina od kojih neke možete probati samo ovdje, a vjerujte da razgale dušu do te mjere da nakon par čaša krećete u potragu za zemljištem. Zaboravite Toscanu, Istra je tu.

Vinska tura Istra-Plan putovanja

1.DAN

Put započinjemo u Zagrebu u 7 ujutro. Vozimo se kroz prekrasna pluća Hrvatske, Gorski kotar, dolazimo do Rijeke u 9:30, prelazimo prirodnu 1400 metara visoku granicu između Kvarnera i Istre i ulazimo u vinski raj. 

Odlazimo do naše prve vinarije Coronice i vlasnika koji su svoj život posvetili njegovanju čuvene loze. Potom odlazimo do možda i najljepše vinarije u Istri, složit će se i Istrijani s time, vinarije Kabola. E ovdje je trenutak za čisti hedonizam. Neusporedivo s bilo kojom vinarijom bilo gdje. Jednostavno je posebno. A sad najbolji dio – pjenušac. Ne postoji bolji način da proslavite takav pogled u ovom ambijentu nego držeći čašu fantastičnog pjenušca u rukama. Uzmite si vremena, popričajte, sjednite, prošećite, meditirajte.

Večera u autentičnoj konobi s dobrom glazbom pa pravac hotel i spavanje

 2. DAN

Jutro počinjemo tartuf tanjurom u Miro tartufima gdje ćete imati priliku saznati sve o tim miomirisno/smrdljivim gljivama koje daju potpuno nezamjenjiv okus svakom jelu. Činjenica je jedna – toliko su dobri da izazivaju ovisnost koja se najbolje spere iz usta Roxanich vinima preko puta. E te podrume morate vidjeti. Pet etaža deluxe podruma i vina koja su proizvedena na jedan poptuno drugačiji i neobičan način od bilo kojih drugih. A i okus je nezamjenjiv. Vodimo vas u « Auru », destileriju koja je nadaleko poznata po svojim likerima i rakijama. Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino Aura proizvodi rakije od kadulje, drijena, rogača, masline itd.

Više detalja o ovoj prekrasnoj ponudi pogledajte na world-traveler.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno