Utorak, 30 svibnja, 2023

Vinarima nove potpore od države, najavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krajem studenoga objavit će novi natječaj za sektor vinarstva – za mjeru promidžbe vina na tržištima trećih zemalja i mjeru informiranja u državama članicama, najavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Korisnici mjere stručne su organizacije uključene u sektor vina, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije uključene u sektor vina, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna, privatna poduzeća (fizičke ili pravne osobe) registrirana za proizvodnju vina.

Privatna poduzeća (fizičke ili pravne osobe) registrirana za proizvodnju vina prihvatljivi su korisnici samo u mjeri Promidžba, a javno tijelo ne smije biti jedini korisnik potpore u mjeri Informiranje.

Prihvatljivi troškovi za mjeru Promidžba su: objavljivanje reklama u medijima (tisak, televizija, radio, internet, društvene mreže), ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, uključujući organizaciju informativnih putovanja u Hrvatsku, promociju imidža Hrvatske, promotivne prodaje, ulaganja u izradu i distribuciju promotivnih materijala za tržišta trećih zemalja, ulaganja u sudjelovanje na sajmovima i drugim događanjima na tržištima trećih zemalja te administrativni troškovi i troškovi osoblja korisnika, pojašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede.


Prihvatljivi troškovi za mjeru Informiranje su: informativne kampanje, sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili od značaja za Europsku uniju, oglašavanje u medijima na tržištu država članica, izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica, administrativni troškovi i troškovi osoblja korisnika.

Informativne su aktivnosti prihvatljive ako se provode u sklopu informativnih kampanja koje se mogu provoditi u institucijama, a mogu biti i audio-vizualne te u sklopu događaja, sajmova i izložbi koje okupljaju barem sudionike iz države članice na koju se projekt odnosi i na kojima korisnik sudjeluje, u vidu informativnih štandova ili organiziranja konferencije, pojašnjavaju uvjete natječaja u Ministarstvu poljoprivede.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno