Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Nagradna igra je završena! Poklon paket vinarije Šoškić osvaja….

Obitelj Šoškić uz veliku predanosti, iskustvo i vinsku strast u suradnji s prirodom, tradicionalnim i suvremenim metodama stvara vrsna vina.

Stoga smo sigurni da će Ena Letica uživati u svom poklon paketu i nazdraviti jednu i za sve nas. Želimo svima više sreće danas u 12.00h kada kreće nova nagradna igra.

Zagrepčanin Siniša Šoškić, elektrotehničar po struci, 1992. godine odlučio je odustati od svog primarnog zvanja i napraviti od svoje dotada druge ljubavi posao. On te godine uočava u sebi nepovratni profesionalni poziv za proizvodnjom vina i prihvaća bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju Plešivice. U podnožju iste otkupljuje tri hektara zemlje i staru kuću. Tada ne znajući, on kupuje već tada obrastao šumom i kamenjem bivši dom dr.Starčevića koji dobija šansu da ponovno zasja.

Prirodni uvjeti spomenutog podneblja kao stvoreni su za sorte grožđa koja vole hladnije klime. Stoga Siniša sadi svoj prvi vinograd 1993. godine i odlučuje se za Rajnski rizling, Sauvignon, Chardonnay, Crni pinot i Sivi pinot. Kako vrijeme prolazi nasadi se šire i do danas obrađuje osam hektara vinograda (40 000 loza). U planu je i širenje površina.

”Naše grožđe i vina održavamo s velikom pažnjom, ljubavi i poštovanjem. Kako bismo postigli potpuni sklad čovjeka i prirode, u vinogradu ostavljamo samo zdravo grožđe. Minimalno ga tretiramo, koristimo samo organsku prihranu i na kraju ručno beremo grožđe koje će nam podariti vrhunska vina. Tijekom svih ovih procesa, ruke vrijednih vinogradara dodiruju vinovu lozu više od 15 puta tijekom jedne godine”, priča gdin Siniša.

Posebna linija ”OLD SELECTION”

Vinarija od 2019. godine proizvodi i posebnu liniju vina pod nazivom “old selection”, za koju rade selekciju grožđa iz određenih dijelova položaja Rebra i Gorička, vinograda starijih od 25 godina. Bijela vina linije “old selection” Rajnski rizling, Sauvignon i Sivi pinot nakon fermentacije u inox cisternama se pretaču u hrastove bačve i odležavaju na talogu šest mjeseci, u procesu zvanom”batonnage”. Crni pinot linije “old selection” nakon fermentacije u inox cisternama pretače se u hrastove bačve od 500 litara i odležava 24 mjeseca. U završnom ciklusu proizvodnje, vina odležavaju određeni vremenski period u bocama kako bi se dostigla krajnja optimalna kvaliteta.

Vinoteke i Destilerija Šoškić

2001. godine otvaraju prvu vinoteku Šoškić, no s godinama se broj vinoteka povećav. Danas broje ukupno šest vinoteka od kojih se pet nalazi u Zagrebu (Dolac, Kvatrić, Jarun, Utrine, Trešnjevka) i jedna u Rijeci. Gradnja nove vinarije počinje 2004.godine, a završava 2010. godine. Vinarija je implementirana s najsuvremenijom opremom, a podjeljena je u dvije velike dvorane. Prva za vinifikaciju svježih vina u inox cisternama kapaciteta 100 000 litara, a druga za odležavanje kompleksnijih vina u hrastovim bačvama kapaciteta 30 000 litara.

Siniša se 2005. godine kako bi zaokružio proizvodnju odlučuje na proizvodnju rakija i likera. U sklopu vinarije gradi malu destileriju sa tradicionalnim bakrenim kotlom koji koristi drvo kao sredstvo zagrijavanja. Sve to u namjeri da se i u proizvodnji destilata poveže s prirodom i tradicijom. Proizvodnja rakija se temelji na komu, koji je nusproizvod vlastite proizvodnje vina. Komovica se dva puta destilira kako bi se zaokružila punoća i elegancija okusa.  Rakija Komovica je i baza za likere vinarije Šoškić, Orahovac i Višnjevac te rakiju Travaricu u kojoj dominantnu ulogu pri oblikovanju imaju aromatične trave. Njih dobavljaju od travara s Velebita.

Od ostalih rakija Vinarija Šoškić proizvodi još Viljamovku i Šljivovicu. Viljamovka se destilira od čiste kruške Williams koju dobavljaju od OPG-ova iz Slavonije. Treba otprilike 10 kilograma za samo 1 litru rakije. Šljivovica se proizvodi od autohtone hrvatske sorte šljive Bistrice, koja je vrlo cijenjena sorta šljive i vrlo ju je teško pronaći. Šljivovica nakon destilacije odležava 6 mjeseci u starim hrastovim bačvama. 

Premium vinjak Dvor – srce najfinijih vinskih destilata starih plešivačkih sorti plemenite vinove loze

Dvostrukom destilacijom, samo srce destilata “heart of wine” se seli na višegodišnje odležavanje u bačve slavonskog hrasta. Svaki Dvor odležava minimalno 5 godine, a starenjem postaje sve složeniji i kompleksniji. Dvor je dobitnik nagrade 2019. godine za najbolje regionalno jako alkoholno piće na sajmu Gast.

Božićna vinoteka i web shop

Za one koji bi voljeli ove blagdane iznenaditi svoje najdraže, prijatelje ili poslovne partnere s vrhunskim paketom ispod božićnog drvca, posjetite web shop Vinarije Šoškić. Tu vas očekuje mnoštvo gotovih i jedinstvenih božičnih poklon paketa. Ako ipak želiš nešto svoje, ostavili su vam mogućnost izrade vlastitih po želji! Za narudžbe iznad 20 poklon paketa postoji mogućnost tiska po želji.

Isto tako, ako želite nekoga iznenaditi poklon paketom, prilikom narudžbe u košarici pod napomenama navedite mjesto dostave. Također, možete ostaviti i prigodnu poruku koju će priložiti u vaš poklon paket. No, svakako zaigrajte našu Nagradnu igru i osvojite jedan poklon paket vrhunskih proizvoda vinarije Šoškić!

Pravila nagradne igre:

Sve što trebate je posjetiti naš Facebook profil i zaigrati.

  • Komentiraj i dijeli što više puta i povećaj šansu za osvajanjem super poklon paketa vinarije Šoškić
  • Pravila nagradne igre pročitaj ovdje:

pravila-nagradne-igre-1Preuzmi

Igra počinje 16.12.2020. u 12.00h i traje do 23.12.2020. u 10.00h!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno