Nedjelja, 29 siječnja, 2023

VIDEO VIJEST: Relevantni turistički stručnjaci otkrivaju nam kakva je sudbina hrvatskog turizma

Što su očekivali, a što se dogodilo saznali smo u podcastu Turizam24 od relevantnih stručnjaka, osoba direktno uključenih u kreiranje i provedbu turističke ponude Hrvatske. Predviđanja od 40% prihoda u odnosu na 2019. nešto je čemu se vlasnici agencija za smještaj nadaju kao pozitivnom pomaku prema naprijed. No, naravno da situacija gotovo svih uključenih u turizam ovisi o avio linijama i broju letova koje će određene avio kompanije uputiti prema našim zračnim lukama. Pravo osvježenje na tržištu su Rusi i Amerikanci, gosti koji bi po mnogima trebali spasiti ovu sezonu.

No svakako su svi zahvalni i zadovoljni povratku domaćeg gosta koji je, uslijed pandemije, posebice došao do izražaja.

Iz Cor Travel Lab agencije kažu nam da optimizam vlada, no i velika doza opreza i odgovornosti s obzirom da je riječ o jednoj o najosjetljivijih industrija. Trendovi se mijenjaju, te moramo biti svjesni da mjesec i pol dana ne može biti nešto na čemu ćemo bazirati ovu godinu. Turizam koji zagovaramo mora biti 365 dana u godini i na tome treba raditi, pogotovo kada govorimo o turističkoj ponudi.

Također su nam potvrdili da je naše najveće emitivno tržište definitivno Amerika, te da je ono ogromni potencijal za rast i napredak, po riječima Mislava Veselice iz Cor Travel Lab-a. Tome definitivno pridonosi i činjenica da za sada samo 1% njihovog stanovništva doista i putuje u Europu.

Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja, otkrila nam je informaciju da EHHA u suradnji s drugim relevantnim organizacijama priprema projekt kojim će se sakupiti podaci s 4 najveće svjetske platforme za smještaj: Expedia Group, Booking.com, TripAdvisor i Airbnb, te će se temeljem tih statistika moći bolje i brže dobiti informacija koliko zapravo privatni smještaj utječe na ekonomiju određene države te uz pomoć istih moći će se predvidjeti i neki novi trendovi u industriji turističkog smještaja.

Marko Mišulić iz Rentlio d.o.o. otkrio nam je neke od rezultata njihove interne trend analize po kojoj je na svaku smještajnu jedinicu u travnju ove godine došlo upola manje rezervacija u odnosu na 2019. te su kroz svibanj i lipanj te brojke postale još optimističnije.

Ostale detalje i novosti svih naših gostiju u podcastu ”Pogled unatrag” možete pogledati na Youtube kanalu Turizam24.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno