Utorak, 30 svibnja, 2023

VeriFly, digitalna putovnica kreće od 4. veljače ove godine

British Airways bit će prva zrakoplovna tvrtka u Velikoj Britaniji koja će uvesti VeriFLY-u, putovnici za zdravlje mobilnih putovanja
British Airways surađuje s partnerom, American Airlinesom na uvođenje nove aplikacije.

Uvođenje te aplikacije počinje od 4. veljače 2021. na svim transatlantskim rutama između Londona i SAD-a.
Nova digitalna putovnica za sigurno putovanje, koja se može preuzeti na mobilni uređaj, osmišljena je kako bi pokazala da putnici ispunjavaju uvjete za ulazak u odredište, pružanjem digitalne provjere zdravstvenih dokumenata i potvrdom prihvatljivosti.

Otkako je American u studenom postao prvi avioprijevoznik koji je koristio VeriFLY za odabrane rute, tisuće kupaca putovalo je pomoću te aplikacije, a mnogi su dali pozitivne povratne informacije zrakoplovnoj tvrtki o njezinoj jednostavnosti korištenja.

Sean Doyle, izvršni direktor British Airwaysa, izjavio je: “Iako je letenje trenutno ograničeno, ključno je da učinimo što više možemo kako bismo pomogli onima koji ispunjavaju uvjete za letenje i pripremili se za pomoć našim klijentima u snalaženju u složenosti oko promjene globalnih zahtjeva za putovanje kada se svijet ponovno otvori.

“I dalje smo usredotočeni i predani pronalaženju rješenja prilagođenih korisnicima, temeljenih na dokazima kako bi putovanja bila što besprijekornija. Nadamo se da ćemo putnicima i vladama s obje strane Atlantika pružiti alate i sigurnost koja im je potrebna kako bi se omogućio siguran put.”

Robert Isom, predsjednik American Airlinesa, izjavio je: “Drago nam je što ponovno radimo ruku pod ruku s našim partnerom British Airwaysom kako bi transatlantska putovanja bila što besprijekornija za one kojima je dopušteno letjeti koristeći najnoviju digitalnu tehnologiju.”

VeriFLY je pionir privatne softverske tvrtke Daon, koja također surađuje s nekim od vodećih svjetskih bankarskih i kartičarskih kuća. Softver će omogućiti ljudima da kombiniraju dokumente za provjeru putovanja i rezultate testiranja na Covid-19 na jednom mjestu, osiguravajući putnicima da su u potpunosti u skladu sa zahtjevima za ulazak na odredište prije odlaska od kuće.

Certificirani kupci bit će ubrzano praćeni kroz zračnu luku gdje će biti dostupni posebno određeni stolovi za prijavu.
VeriFLY se može jednostavno preuzeti na korisnikov mobilni uređaj iz iOS App Storea ili Google Play Storea. Nakon izrade sigurnog profila, platforma potiče kupce da potvrde svoje informacije o letu, učitaju detalje negativnog rezultata testiranja na Covid-19 i bilo koju drugu bitnu dokumentaciju. Softver potvrđuje da test odgovara propisima zemlje s jednostavnom porukom “Pass” ili “Fail”. VeriFLY će također pružiti korisnicima podsjetnike nakon isteka vjerodajnice.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno