Subota, 23 rujna, 2023

Veljko Ostojić: ‘Mjere za očuvanje radnih mjesta najmanje do 1.travnja 2021.’

Na pitanje o očekivanjima hotelijera za prosinac, kaže da, što se epidemiološke situacije u hotelima tiče, ne očekuju nikakve poteškoće s obzirom na mjere koje su uvedene te obujam očekivanog turističkog prometa.

Uoči kongresa domaće turističke industrije idućeg tjedna, iz Hrvatske udruge turizma (HUT) pozdravili su odluku Vlade i Nacionalnog civilnog stožera za nastavak rada hotela i kampova te najave o razradi dodatnih kompenzacijskih mjera za ugostiteljske objekte kojima se novim mjerama privremeno onemogućio rad.

“Potpuno svjesni ozbiljnosti zdravstvene situacije, pozdravljamo odluku Vlade i Nacionalnog civilnog stožera za nastavak rada hotela i kampova.

Vjerujemo da je to rezultat pridržavanja mjera i izuzetno profesionalnog ponašanja turističkih djelatnika tijekom protekle turističke sezone kada smo dnevno ugošćavali i više od milijun gostiju, pri čemu nismo imali nijednog gosta koji se zarazio u komercijalnim smještajnim objektima”, komentira nove mjere za Hinu direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Istovremeno, kako naglašava, podržavaju i najave iz Vlade o razradi dodatnih kompenzacijskih mjera za ugostiteljske objekte kojima se donošenjem novih mjera privremeno onemogućio rad.

“Kako bi spremno dočekali iduću turističku sezonu, a u ozračju najave cijepljenja znatnog dijela stanovništva Hrvatske i EU-a, očekujemo nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta najmanje do 1. travnja 2021”, poručuje Ostojić.

Na pitanje o očekivanjima hotelijera za prosinac, kaže da, što se epidemiološke situacije u hotelima tiče, ne očekuju nikakve poteškoće s obzirom na mjere koje su uvedene te obujam očekivanog turističkog prometa.

O svemu vezanom za poslovanje hotelijera i stanja u turizmu općenito, kao i o očekivanjima u (post)korona razdoblju i strategiji razvoja domaćeg turizma više će se, kako najavljuje, govoriti na kongresu domaće turističke industrije, odnosno hotelijera i kampinga 1. i 2. prosinca, koji će se održati online.

Kongres organiziraju najznačajnije stručne udruge u turizmu, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), uz podršku HUT-a, a okupit će sve ključne dionike iz industrije, kao i strane stručnjake, a očekuje se i sudjelovanje ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac te potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Pod nazivom “Nove perspektive” kongres hotelijera i kampinga imat će zajednički prvi programski dan (1. prosinca), u sklopu kojeg će se razgovarati o ključnim izazovima turističke industrije u idućem razdoblju, očekivanjima za sljedeću sezonu te nužnim mjerama za oporavak i jačanje konkurentnosti domaćeg turizma, kaže Ostojić.

U panel raspravi “Hrvatski turizam u postkorona razdoblju: strategija oporavka i razvoja” sudjelovat će tako uz ostale i predsjednici uprava dvije najveće hotelske grupacije u Hrvatskoj, Željko Kukurin iz Valamar Riviejere te Tomislav Popović iz Maistre, dok će na panelu “Sigurnost kao preduvjet turističkog prometa” uz Ostojića biti i direktor HTZ-a Kristjan Staničić te potpredsjednik Vlade i ministar Božinović.

Drugi dan kongresa hotelijera i kampinga bit će programski odvojen i posvećen specifičnim stručnim temama važnim za hotelski odnosno kamping biznis, s naglaskom na potencijale sredstava iz EU fondova za razvoj turizma i predavanja stručnjaka iz nekih od najvećih globalnih turističkih grupacija poput Hiltona, Marriot Internationala te ugledne edukativne ustanove Ecole Hoteliere de Laussane.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno