Subota, 25 ožujka, 2023

Većina destinacija Europe nudila je turističke usluge jeftinije nego su to u Njemačkoj

Sve veći troškovi energije i hrane smanjuju proračun za putovanja za odmor tijekom Uskrsa ili ljetnih praznika. Kako je izvijestio njemački Savezni statistički ured (Destatis), razina cijena restoranskih i hotelskih usluga u mnogim za Nijemce popularnim zemljama za odmor u veljači 2022. bila je znatno niža nego u Njemačkoj.

Od svih odabranih europskih destinacija za odmor, razina cijena u talijanskim restoranima i hotelima bila je najviša, ali je i dalje bila 3% niža od one u Njemačkoj. U Španjolskoj su turisti platili 17% manje ugostiteljske i hotelske usluge nego u Njemačkoj i 19% manje na Cipru. Turistima popularne zemlje EU Grčka (-21%) i Hrvatska (-24%) bile su još jeftinije. Malta i Portugal bili su oko 30% jeftiniji od Njemačke. Boravak u hotelima i posjeti restoranima stoje u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Albaniji upola manje nego u Njemačkoj, piše Turizmoteka.

Oni koji su ljetovali na afričkom kontinentu često su to mogli učiniti jeftinije nego u Njemačkoj. U Tunisu su turisti platili 29% manje u restoranima i hotelima nego u Njemačkoj. Mauricijus je također bio znatno jeftiniji: tamo je razina cijena za restoranske i hotelske usluge bila 49% niža nego u Njemačkoj.

U Dominikanskoj Republici i Meksiku usluge restorana i hotela bile su više od upola jeftinije nego u Njemačkoj (-55%).
U Turskoj i na Maldivima razina cijena ugostiteljskih i hotelskih usluga bila je najniža od svih odabranih zemalja, odnosno -64%.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno