Srijeda, 29 ožujka, 2023

Već danima se na Rivijeri Crikvenica traži krevet više

Nakon sporijeg početka turističke sezone dojam je da je sada situacija došla „do usijanja“, jer se već danima traži krevet više! Plaže su pune, gosti se mogu pronaći na svakom koraku i zadovoljstvo turističkih djelatnika se svakim danom sve više povećava. Kako se ne bi oslonili samo na osjećaj koji se dobiva šetnjom kroz destinaciju, komentar na turističke rezultate na Rivijeri Crikvenica, s posebnim osvrtom na završeni srpanj potražili smo u Turističkoj zajednici Grada Crikvenice.

– Rezultati za razdoblje od 1. siječnja do 31. srpnja 2021. u sustavu eVisitor kazuju da je na Rivijeri Crikvenica ostvareno ukupno 762.391 noćenja, što je za 24,72% bolje od prošlogodišnjih turističkih rezultata te je ostvareno gotovo 67 % od rezultata 2019. godine, što ovu rivijeru stavlja na osmo mjesto u Hrvatskoj i drugo na Kvarneru. U srpnju su rezultati još bolji i osjeća se znatnije jači turistički promet pa je Rivijera Crikvenica zauzela također drugo mjesto na Kvarneru i osmo u Hrvatskoj, a apsolutne brojke su odlične s obzirom na opće okolnosti u kojima se ostvaruje turistički promet! – ne krije zadovoljstvo direktorica Marijana Biondić.

– Kada gledamo strukturu gostiju po zemljama vidi se da domaći gosti prednjače po prometu, jer su ostvarili 217.232 noćenja. Od stranih gostiju najveći broj noćenja su ostvarili gosti iz Njemačke (154.157 noćenja), zatim Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Poljske i Slovačke. Gledajući udjele po vrsti smještajnih objekata ukupno je 47,36 % noćenja ostvareno u objektima u domaćinstvu, u hotelima 18,28 % te preostala noćenja u kampovima i ostalim vrstama smještaja. Rivijera Crikvenica i dalje je druga najomiljenija destinacija domaćih turista u Hrvatskoj te druga destinacija po broju noćenja u obiteljskom smještaju.

– Ako promatramo samo srpanj, možemo zaključiti da je na našu rivijeru došlo 21 % više gostiju nego lani te 18% manje od rekordne 2019. godine. Na rivijeri je ostvareno 566.621 noćenja, pri čemu su domaći gosti imali udjel od 25% (140.601 noćenja). Od stranih gostiju najvjerniji gosti i dalje su Nijemci, slijede Slovenci, Mađari, Česi, Poljaci, Austrijanci i Slovaci. Posebno je zanimljivo da su gosti iz Poljske ostvarili više noćenja nego li 2019. godine (indeks 108,01)! Promatrajući strukturu smještajnih objekata vidljiv je jako dobar rezultat koji su ostvarili hoteli (udio 17,49% 2021, a 12,05% 2019.), osobito oni više kategorije.

Početak kolovoza najavljuje dobar nastavak turističke godine, jer ukoliko to okolnosti budu dozvolile očekuju se odlični rezultati u sljedećim tjednima jer se objekti kvalitetno pune za rujan i listopad! Na sam dan 2. kolovoza na Rivijeri Crikvenica je boravilo ukupno 24.000 gostiju što predstavlja 19% više nego lani, piše Turizmoteka. Ovim rezultatom je dostignuto 95% ukupnog broja gostiju kojeg smo na isti dan imali prije dvije godine, koja je bila najuspješnija u povijesti crikveničkog turizma.

Nadamo se stabilnoj epidemiološkoj situaciji pa moramo itekako inzistirati na odgovornom ponašanju i zadovoljavanju svih preporuka i mjera i to od strane svih subjekata u destinaciji. Nadamo se da će Hrvatska ostati na popisu sigurnih turističkih destinacija, koja je širom otvorila svoja vrata te da će se bez stresova i neočekivanih odluka iz ove neizvjesne sezone izvući maksimum.
Program događanja prilagođen je važećim epidemiološkim mjerama za jadranske regije i osnovnim zahtjevima za sigurnošću te se uz važeće preporuke ipak organiziraju i tradicionalni 111. Plivački maraton Šilo-Crikvenica i 55. Ribarski tjedan, ali i niz manjih muzičkih programa poput Melodija s okusom mora, Primorske noći, Večeri ribarske tradicije, klapske večeri i dr. Spremamo i neka iznenađenja, a sve će ovisiti o cjelokupnoj situaciji pa se odluke o programu donose vrlo kratkoročno. – kazala je Marijana Biondić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno