Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu, organizirao je poslovni susret veće gospodarske delegacije dobavljača opreme za turizam i ugostiteljstvo iz Austrije, zainteresiranih za razvoj suradnje s ključnim dionicima iz hotelskog i ugostiteljskog sektora.

Ukupno je 16 austrijskih tvrtki predstavilo svoje usluge i proizvode u hotelu Valamar Diamant u Poreču, gdje su ih ugostili predstavnici Valamara. Posebnu podršku ovom gospodarskom susretu osobno je iskazao i Josef Markus Wuketich, veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj, koji se pridružio predstavljanju austrijskih tvrtki u Valamaru, piše Tportal.

Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana kako za Austriju, tako i za Hrvatsku, koja osigurava prosperitet cjelokupnom stanovništvu. Austrijska iskustva, znanja, tehnologije i infrastruktura za hotelijerstvo i gastronomiju vrlo su raznolika – od proizvođača i pružatelja usluga na području zimskog turizma, preko konzultanata i projektanata za infrastrukturne i turističke projekte, do inovatora i tehnoloških kompanija. Zadovoljstvo mi je što Austrija i Hrvatska imaju čvrste gospodarske veze, što je potvrdio i ovaj susret’, istaknula je, mag. Sonja Holocher-Ertl, direktorica Advantage Austria Zagreb – Austrijski ured za vanjsku trgovinu.

Valamar Riviera je vodeća hrvatska turistička kompanija koja upravlja sa 37 hotela i ljetovališta, te 15 kamping ljetovališta u poznatim turističkim destinacijama od Istre, otoka Krka, Raba i Hvara do Makarske i Dubrovnika te Obertauerna u Austriji. Valamar je krajem 2021. godine nastavio s internacionlizacijom poslovanja putem akvizicije hotela Marietta 4* u Obertauernu. Valamar tako u Austriji upravlja s dva hotela koji će tijekom zime zapošljavati više od 130 Valamarovih djelatnika iz Hrvatske.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!