Petak, 22 rujna, 2023

Vacation Rental – Booking.com ušao, AirBnB odustao

Kako se online svijet putovanja okreće, brandovi Booking Holdings-a ponovno sudjeluju u Google vacation rentals, no Airbnb je ovaj put odustao.

Google vacation rentals, koji je novo izdvojena kategorija na Googleovim stranicama za putovanja, sadrži pojedinačne internetske putničke agencije ili turističke tvrtke za upravljanje nekretninama, te njihove cijene, recenzije i drugi potreban sadržaj za potrebe pojavljivanja na neku od lista/stranica za rezervaciju smještaja.

Google je prvu inkarnaciju svog proizvoda za iznajmljivanje predstavio početkom 2019. godine, a već mjesecima  Agoda,  sestrinska tvrtka Booking.com-a, bila je istaknuti sudionik dok je Airbnb bio u potpunosti odsutan.

No, u  listopadu je Agoda, jedina do tada kompanija koja se bavila Booking Holdings brandovima odustaje i Airbnb je ponovno bio u igri.

Sada se situacija ponovno mijenja: Booking.com je jedna od desetak ili više istaknutih tvrtki u Google rentals, njegova sestrinska tvrtka Agoda također se vratila iako na mali broj turističkih tržišta tržišta.

Pokretanje Google-ovog odlično razvijenog proizvoda za iznajmljivanje godišnjeg odmora pokazuje njegovo sve veće uporište u putovanjima, uključujući zračni promet, hotele, izlete i ostale turističke aktivnosti, destinacijski management, i sveobuhvatne akcije upravljanja putovanjem.

Cjelokupna situacija, izmjenjivanje sudionika te sama evolucija dogodila se nakon dolaska novog direktora marketinga Booking.com-a.

Arjan Dijk, novi glavni marketinški direktor, naglasio je da će tvrtka oglašavati neovisno o tome koja god platforma, bilo da je to Google ili televizija, imala najbolji povrat ulaganja i druge prednosti.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno