Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Uvodi se i treća aviolinija njemačkog prijevoznika prema zagrebačkoj zračnoj luci

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, dio Lufthansa grupe, krajem kolovoza uvodi svoju treću liniju prema zagrebačkoj zračnoj luci. To će biti treća linija Eurowingsa prema zagrebačkoj zračnoj luci uz dvije dosadašnje iz Kelna i Stuttgarta.

Radi se o već ranije najavljenoj liniji Dusseldorf – Zagreb – Dusseldorf koja je u prometu bila u razdoblju od listopada 2017. do kraja 2019. godine, a zatim je ukinuta zajedno s linijom iz Berlina.

Valja istaknuti kako će linija Dusseldorf – Zagreb – Dusseldorf biti cjelogodišnja, a zrakoplovi Eurowingsa će prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote tijekom zimskog reda letenja. Na navedenoj liniji Eurowings planira prometovati sa zrakoplovima tipa A319, kapaciteta 150 putnika. Prvi let na liniji Dusseldorf – Zagreb – Dusseldorf najavljen je za 31. kolovoza.

Uz Eurowings i irski niskotarifni prijevoznik Ryanair je najavio letove iz Zagreba prema aerodromu Dusseldorf Weeze (NRN) koji je udaljen 70ak kilometara od aerodroma Dusseldorf (DUS) u koji leti Eurowings.

Ryanair će prometovati do kraja ljetnog reda letenja dva puta tjedno, utorkom i subotom, na liniji Zagreb – Dusseldorf Weeze – Zagreb, piše croatianaviation.com. Za vrijeme zimskog reda letenja, odnosno od 03. studenoga, Ryanair će na navedenoj liniji također prometovati dva puta tjedno, ali srijedom i subotom. Prvi let Ryanaira iz Zagreba prema Dusseldorf Weeze najavljen je za 04. rujna.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno