Srijeda, 4 listopada, 2023

Uskoro za ulazak u Veliku Britaniju neće biti potrebna karantena

Nekoliko britanskih medija izvijestilo je o planovima britanske vlade da se odrekne trenutnih uvjeta karantene za potpuno cijepljene građane zemalja EU -a i SAD -a. Datum početka primjene te odluke mogao bi biti 2. kolovoza.

Od 2. kolovoza Hrvati bi mogli ući u Englesku bez karantene. Negativan test na koronu prije ulaska i PCR test drugi dan nakon ulaska trebali bi biti obvezni.

Do sada je u Velikoj Britaniji postojao strogi karantenski zahtjev za strane putnike iz zemalja na takozvanom “narančastom popisu”, koji također uključuje Hrvatsku unatoč niskom broju oboljelih od korone.

Putnici se moraju izolirati najmanje pet dana, čak i ako su potpuno cijepljeni. Premijer Boris Johnson sada je zabrinut da bi njegova zemlja mogla izgubiti “bonus za cijepljenje” i zaostati za Europom, objavio je Times. Zato želi promijeniti pravila ulaska.

Budući da je politika korone u Ujedinjenom Kraljevstvu stvar zemlje, nove smjernice u početku će se primjenjivati samo na Englesku. Promatrači pretpostavljaju da bi to mogli slijediti Škotska, Wales i Sjeverna Irska, prenosi Turizmoteka.hr.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno